KAJ SE DOGAJA S SELITVIJO FINANČNEGA URADA KOPER? Ministrstvo pravi, da pogoji še niso izpolnjeni, Grafist pa, da so prostore že predali

Koper

Finančni urad Koper bi moral nove prostore v upravnem središču, ki bo zaživelo v objektu Solis na Bonifiki, prevzeti že konec lanskega julija, rok se je nato podaljšal do oktobra 2019. A dobrega pol leta po prvotnem roku koprski finančni urad pa še vedno deluje v starih prostorih v objektu Barka na Ferrarski 30. Kdaj se bodo selili, na Ministrstvu RS za javno upravo, ki koordinira selitev finančnega urada, ne vedo, ker da "Upravni center Koper še ni prevzet, ker za to še niso izpolnjeni vsi pogoji". V Grafistu po drugi strani s prstom kažejo na ministrstvo: "Mi smo jim prostore že predali."

Upravno središče bo v Kopru zaživelo v objektu Solis na Bonifki.

V Upravnem centru Koper v objektu Solis na Bonifiki bodo svoje nove prostore imeli Davčni urad Koper, Upravna enota Koper, koprske izpostave finančne uprave, geodetske uprave, uprave za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin, zdravstveni inšpektorat, inšpektorat za okolje in prostor, inšpektorat za infrastrukturo, direkcija za infrastrukturo in informatiki ministrstva za javno upravo.

Kot prvi bi se morali preseliti finančni uradniki, in sicer naj bi po prvotnem planu prostore prevzeli že konec julija 2019. Rok se je nato podaljšal na konec oktobra istega leta, a finančni urad kljub temu, da smo že na dobri polovici februarja 2020, še vedno deluje v starih prostorih v objektu Barka.

Ante Guberac

Ministrstvo krivi izvajalca, Grafist se brani: "Primopredaja prostorov je že bila"

Na koprsko izpostavo finančne uprave smo se zato obrnili z vprašanji, kdaj je predvidena selitev, a so nas napotili na Ministrstvo za javno upravo, kot koordinatorja selitve.

"Upravni center Koper še ni prevzet, ker za to še niso izpolnjeni vsi pogoji. Ko bo prevzet, se bodo nadaljevale aktivnosti za selitev. Po prevzemu prostorov se bo v prostorih izvedla montaža pisarniške opreme, česar je investitor ministrstvo za javno upravo, nato bo sledila selitev," so nam pojasnili na ministrstvu. Kot so dodali, je čas selitve odvisen od izpolnitve pogojev za dokončen prevzem prostorov, naj bi se pa vsi organi v nove prostore preselili v obdobju dveh mesecev.

Na Grafistu trdijo, da so prostore v objektu Solis ministrstvu za javno upravo že predali.

Ante Guberac, prvi mož Grafista, ki je zgradil Solis in ki ima v njem v lasti 21.000 kvadratnih metrov površin, nam je zatrdil, da so ministrstvu za javno upravo prostore na Bonifki že predali, in sicer z začetkom novega leta. Po dodatnih informacijah, ki smo jih dobili v podjetju, naj bi selitev finančnega urada potekala predvidoma aprila, a kot pravijo, ni več nič odvisno od njih.

"Kdaj se bodo selili, je povsem v rokah ministrstva za javno upravo," nam je povedala Maja Jug, odgovorna za nepremičnine v Grafistu. Zakaj se še niso preselili, ne ve, predvideva pa, da so najbrž vezani na javne razpise za nakup pohištva in podobno.

Stari prostori Fursa na Ferrarski že iščejo nove najemnike

Lastnik prostorov na Ferrarski 30 HETA Asset Resolution, v katerih še vedno deluje koprski finančni urad, medtem zbira ponudbe za najem. Kot piše na spletni strani družbe za financiranje, bodo pisarniški prostori v objektu Barka za najem na voljo od marca 2020 dalje.

Marec je sicer že pred vrati, finančni urad pa v prihodnjih dneh selitve očitno še ne načrtuje. Če držijo neuradne informacije, ki smo jih dobili v Grafistu, da je selitev predvidena za april, in kar so nam povedali na ministrstvu za javno upravo, da se bodo organi na Bonifiko preselili v obdobju dveh mesecev, bodo morali v HETI z oddajo prostorov na Ferrarski še nekoliko počakati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .02. 2020 ob  22: 32
iz barke v bazen
Ištrijan |  19 .02. 2020 ob  13: 36
16
Važno da on služi, četudi na račun tega skropucala, ki ga je skalnfal skupaj in ki še dodatno skuni pogled na mesto Koper.