IMATE DOMA TE IZDELKE? Vrnite jih v trgovino

Slovenija

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je iz prodaje odpoklicala olje iz semen jedilne konoplje Hanf & Natur Bio nemškega proizvajalca Hanf & Natur Ralf Buck. Proizvajalec Marko Slavič, Vila Natura, pa je iz prodaje odpoklical Sadne Mueslije 500 gramov. 

V Sloveniji olje iz semen jedilne konoplje Hanf & Natur Bio distribuira Verasio d.o.o. Za izdelek sumijo, da vsebuje preseženo mejno vrednost policikličnih aromatskih ogljikovodikov. Izdelek je pakiran v steklenice, ki vsebujejo 250 mililitrov olja. Roka uporabe za odpoklicano olje sta 31. oktober in 31. december.

Na upravi uživanje konopljinega olja odsvetujejo. Kupce prosijo, da izdelek vrnejo na mesto nakupa. O odpoklicu je bila uprava obveščena prek evropskega sistema obveščanja.

Fotografiji sta simbolični.

Sadne kosmiče Bio Zone 500g, katerih proizvajalec je Marko Slavič, pa je iz prodaje odpoklicalo tudi podjetje Mercator. V kosmičih je presežena vrednosti ohratoksina A. 

Rok uporabe kosmičev je 8. november 2020. Pakirani so v papirnate vrečke, pakiranje pa vsebuje 500 gramov izdelka. Proizvajalec kupce prosi, da izdelek vrnejo na mesto nakupa. Če to ni mogoče, pa naj ga zavržejo, piše na spletni strani Uprave RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  19 .02. 2020 ob  22: 58
non stop odpoklicujejo neke bio izdelke....bio je škodljivo