NA PRIMORSKEM ODJEKNILI STRELI: Tudi s strani policistov, ena oseba mrtva

Kronika

Včeraj, 26. oktobra, v zgodnjih večernih urah je prišlo do uporabe strelnega orožja v enem od naselij novogoriške občine. Ena oseba je umrla.

Na klic občana, ki je po telefonu grozil, da bo uporabil strelno orožje, je policija intervenirala, v tem času pa si je vzel življenje. Prav tako je prišlo do uporabe strelnega orožja s strani policije, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Ogled kraja dogodka je prevzel preiskovalni sodnik, o varnostnem dogodku je bilo obveščeno tudi okrožno državno tožilstvo. Generalni direktor policije je imenoval komisijo, ki bo preiskala vse okoliščine varnostnega dogodka.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Preiskovalna dejanja še potekajo, zato bodo policisti več podrobnosti posredovali naknadno.


Kam po pomoč?

Posameznik, ki čuti hudo duševno stisko ali ima samomorilne misli, lahko strokovno pomoč poišče v organizacijah, ki nudijo neposredno pomoč. Lahko se obrne na svojega osebnega zdravnika ali pa na eno od spodnjih služb oziroma skupin.

Pomoč v stiski:

112 – Center za obveščanje (za takojšnjo nujno pomoč),

116 123 – Zaupni telefon Samarijan in Sopotnik (24 h/dan),

116 111 – TOM - telefon za otroke in mladostnike (vsak dan med 12. in 20. uro),

01 520 99 00 – Klic v duševni stiski (vsak dan med 19. in 7. uro zjutraj),

031 233 211 – Ženska svetovalnica - krizni center (24 h/dan),

Živ? Živ! – zivziv.si.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija