NA OBALO ZNOVA PRIHAJA EUROFEST: Na največji športno-turistični prireditvi za mlade bo nastopilo prek 200 ekip

Koper

Ulice največjega mesta na Obali bodo med 2. in 7. julijem znova zasedli športniki iz 20 držav na rokometnem festivalu Eurofest. Na največji športno-turistični prireditvi za mlade v Sloveniji bo na 27. Eurofestu v Kopru nastopilo prek 200 ekip in 3500 udeležencev.

V šestih dneh bo na skupno devetih tekmovalnih prizoriščih odigranih prek 700 tekem. Novost je atraktivno rokometno igrišče z novo talno podlago na Titovem trgu in Eurofestova tržnica, ki bo postavljena na ŠRC Bonifika. Osrednji prireditveni prostor ostaja na Ukmarjevem trgu ob mestni plaži, kjer se bodo na osvetljenem igrišču po tekmah odvijali tudi družabni dogodki.

Prireditelji so pripravili zelo pester spremljevalni program. Ta vključuje slavnostno otvoritev turnirja z mimohodom ekip od Titovega do Ukmarjevega trga, karaoke, izbor "miss in mister Eurofesta", kulinarični večer, predstavitev slovenske ekipe rokometa na vozičkih in zaključno prireditev s podelitvijo nagrad najboljšim v različnih kategorijah.

Koprske ulice bodo zasedli mladi rokometaši in rokometašice iz Francije, Češke, Švedske, Tajvana, Avstrije, Belgije, Danske, Hrvaške, Izraela, Madžarske, Norveške, Poljske, Rusije, Slovaške, Srbije, Švice, Ukrajina in Slovenije, prvič pa tudi mladi igralci in igralke iz Savdske Arabije in Severne Makedonije. Največje število ekip prihaja iz Francije (38), Češke (24), Švedske (11) in Tajvana (10).

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija