MORJE V ŽUSTERNI BODO ZASEDLI KAJAKI IN KANUJI: Posebno obvestilo za kopalce!

Koper

V Žusterni bo jutri, v soboto, 13. avgusta, potekala 33. mednarodna regata Capris. Pričakujejo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 10 klubov, pretežno slovenskih, pa tudi iz Italije in Slovaške.

Kajak kanu klub (KKK) Žusterna letos obeležuje 40. obletnico obstoja. Je prvi slovenski kajakaški klub, ki združuje kajakaše na mirnih vodah. Kasneje so se na obali razvili še trije, vsi z lokacijo v Ankaranu. Klub organizira več tekem letno, v vseh letnih časih: pozimi že tradicionalno državno prvenstvo v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, spomladi pa tekme slovenskega pokala.

"Regata Capris ima na Primorskem posebno mesto, saj je postala simbol našega kluba," pravijo v KKK Žusterna. Vsako leto se je namreč udeležijo tako slovenski kot tudi tuji klubi, letos denimo pričakujejo okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev iz več kot 10 klubov, pretežno slovenskih, pa tudi iz Italije in Slovaške.

Zaradi spremenjenega akvatorija se bodo letos tekmovalci v kajakih enosedih in dvosedih pomerili na olimpijskih razdaljah 200 metrov in 500 metrov v smeri Moleta. Organizatorji ob tem posebej izpostavljajo in prosijo kopalce, naj v času regate poskrbijo za svojo varnost in se med 8. in predvidoma 13. uro ne kopajo na obali med otočkom in Centrom vodnih športov v Žusterni.

BONUS VIDEO: Kdo požiga v slovenskih gozdovih?

V mladinski in članski konkurenci je tekma razpisana tudi za kanuiste in kanuistke. Kategorije vključujejo cicibane, mlajše in starejše dečke in deklice, mlajše in starejše mladince in mladinke ter člane. Tudi letos se bodo med seboj pomerili mešani pari v kajaku dvosedu. V primeru zadostnega števila prijav pa bodo po 12. uri organizirali prav posebno tekmo, v kateri se bodo med seboj pomerili predstavniki "sedme sile".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  12 .08. 2022 ob  10: 23
Samo, da ne bodo motili barona von JelinčičajQuery112307170266137688168_1660292551963!!
Thomy |  12 .08. 2022 ob  09: 23
KKK?