MNOŽIČNI PRETEP PRI OSNOVNI ŠOLI: Odrasel moški s kovinsko palico nad 18-letnika

Kronika

V bližini Osnovne šole Brezno na območju Radelj ob Dravi se je v sredo steplo osem oseb, starih od 16 do 53 let. Policisti so ugotovili, da je 49-letni domačin pristopil do 18-letnika in ga s kovinsko palico udaril po glavi. Med njima je prišlo do pretepa, prav tako so se začele med seboj pretepati tudi ostale osebe. Pet jih je bilo poškodovanih.

Policisti so ob prihodu na kraj pretepa vzpostavili red in preprečili nadaljnjo kršitev javnega reda in miru, so sporočili s Policijske uprave Celje. Pri pretepu je bilo pet oseb lažje poškodovanih, od tega en mladoletnik. Policisti glede pretepa zbirajo obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja nasilništva in lahke telesne poškodbe.

Po končani preiskavi bodo zoper vse osumljene podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo. Prav tako so zasegli palico, ki jo je v pretepu uporabil eden izmed pretepačev. Zaradi kršitev določil zakona o nalezljivih boleznih bodo policisti zoper polnoletne kršitelje izdali plačilne naloge, zoper mladoletne kršitelje pa obdolžilne predloge na pristojno okrajno sodišče, saj niso upoštevali varnostne razdalje in uporabljali zaščitnih sredstev.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija