MIREN DRUŽINSKI SPREHOD PRESEKAL NEPRIJETEN DOGODEK: Nanje začeli lajati spuščeni psi, ni jim preostalo drugega kot to

Kronika

Med sprehodom v okolici Sežane je neka družina doživela neprijeten incident. Naenkrat so nanje začeli lajati spuščeni psi, zato so se morali zateči na bližnje dvorišče. Posredovala je policija, ki je oglobila lastnika ter podala poročilo na veterinarsko upravo.

Vse fotografije so simbolične.

Dogodek se je zgodil v torek v Šmarjah pri Sežani. Družina med sprehodom naenkrat ni mogla naprej zaradi spuščenih psov, ki so lajali nanje. Zatekli so se na bližnje dvorišče. Pred prihodom policije je bil en pes še na kraju, drugega pa je dal moški v avtomobil in ga odpeljal. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, kdo je lastnik psov. Izrekli so mu globo in podali poročilo na VURS, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Za volan sedli brez dovoljenja

V torek ob 14. uri so imeli policisti na Kozini v postopku 35-letnega Izolana, ki ima veljaven ukrep prepovedi vožnje motornega vozila, osebni avto pa ima pretečeno registracijo. Policisti so mu zasegli vozilo, sledi mu obdolžilni predlog. Zanj je bil napisan tudi predlog ZIRS.

Čez dobro uro so policisti na Hrvatinih zasegli osebni avto 29-letnemu Ankarančanu, ker vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Tudi njemu sledi obdolžilni predlog.

 Ob 21.50 pa so v Boninih ustavili 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,43 mg/l, vozil pa je tudi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Pijan z avtom skoraj v policijski avtomobil

V Boninih je ob 22. uri mimo policijskega vozila pripeljal osebni avto, ki je peljal tako nezanesljivo, da je skoraj trčil v policijsko vozilo. Vzrok nezanesljive vožnje je pokazal odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je nameril 0,70 mg/l. 49-letnemu vozniku je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, podan bo obdolžilni predlog.

Ob 23.40 so policisti v Izoli ustavili osebni avto. Pri 22-letnem vozniku iz Kopra je bil pozitiven hitri test na droge, odrejen strokovni pregled pa je odklonil. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje in prepovedana nadaljnja vožnja. V vozilu sta bila še dva Koprčana, za vse tri je bil podan predlog na ZIRS zaradi kršitve Odloka o začasni prepovedi gibanja v drugi občini.

Na Pristaniški v Kopru je nekdo vlomil v trgovino, iz katere je ukradel več ur.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali štiri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo. Policisti Policijske postaje Kozina so obravnavali tri osebe (dve iz Pakistana in eno iz Afganistana), policisti Policijske postaje Ilirska Bistrica pa enega državljana Afganistana. Osebe so bile danes vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

Na Koprskem pet prometnih nesreč v zadnjih 24 urah

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 22 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 131 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda, in zasegli tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom. Zaradi kršitev javnega reda in miru ni bilo intervencij.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija