MED PRAZNIKI ZASEDENI 'DO ZADNJE SOBE': Celotno hotelsko ponudbo na štiri zvezdice in luksuzne mobilne hiške (FOTO)

Ankaran

Adria Ankaran je v lanskem letu povečala tako prihodke kot dobiček iz poslovanja, ki je dosegel dobrih 428.000 evrov. Obenem v letošnjem letu nadaljujejo z naložbami za dvig nivoja namestitvenih kapacitet in ostale ponudbe, med katero izstopata prenova plaže in centralne restavracije. V Adrii vse bolj sodelujejo tudi s tamkajšnjo občino.

V Adrii Ankaran so lani ustvarili več kot 192.000 nočitev, od tega slabih 61.000 v hotelskih namestitvah. Prihodki so se povečali za skoraj devet odstotkov na 6,3 milijona evrov, dobiček pred amortizacijo in davki (EBITDA) se je glede na leto prej povečal za 12,6 odstotka na dober milijon evrov, dobiček iz poslovanja pa je bil z nekaj več kot 428.000 evrov za 30 odstotkov višji kot leto prej, so razkrili na današnji novinarski konferenci.

V letošnjem letu Adria nadaljuje z lani začetim naložbenim ciklom, v katerega so za leto 2019 namenili okoli 1,2 milijona evrov, ki so ga financirali pretežno iz lastnih sredstev. Z nadaljevanjem obnove Mihevčevega apartmajskega naselja so letos pridobili 12 novih apartmajev, celovite prenove pa sta bila deležna oba objekta Vile Bor, katerih sobe se po novem ponašajo s štirimi zvezdicami. V osrednjem objektu, hotelu Convent, pa se zdaj ponašajo z novimi sobami, atrijem in gostinsko ponudbo.

V Adrii so prav tako povsem prenovili plažo in ob njej uredili nov otroški igralni park, z današnjim dnem pa odpira vrata prenovljena restavracija s kavarno.

Direktor Adrie Ankaran Aleš Semeja je ob tem izpostavil spodbudne rezultate začetka letošnjega leta, saj so v prvem četrtletju dosegli 50-odstotno rast nočitev, pridobili pa so tudi nove segmente gostov, kot so seniorji in organizirane skupine iz Švice. V kampu pa so denimo že marca razprodali vse pavšalne zakupe.

Med velikonočnimi prazniki so bili zasedeni "praktično do zadnje sobe", podobno pa Semeja pričakuje tudi za prihajajoče prvomajske praznike.

Med prihodnjimi načrti je direktor Adrie izpostavil dokončanje prenove Mihevčevih apartmajev, s čimer bi pridobili še okoli 96 postelj, celotno hotelsko ponudbo pa želijo dvigniti na štiri zvezdice. V kampu gredo medtem v smer uvedbe mobilnih hišk visokega razreda.

Po tudi sodnih sporih z ankaransko občino v preteklih letih se je današnje novinarske konference udeležil tudi ankaranski župan Gregor Strmčnik. Semeja je poudaril, da so z občino uspeli najti posluh eden za drugega, Strmčnik pa je dodal, da so si takšnega sodelovanja z Adriinim vodstvom želeli že od nekdaj.

Župan je še navedel, da je predviden razvoj Adrie skladen s cilji občine, poleg ureditve medsebojnih lastniških razmerij pa se bodo skupaj zavzemali za ureditev pešpoti vzdolž celotnega ankaranskega polotoka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  24 .04. 2019 ob  20: 20
Ma vsaj kdo, da ma toliko dovolj denarja zato, da si lahko privosci hotel.