MAMA NAJ VAM POVE, KOLIKO PARTNERJEV JE IMELA: Izvedeli boste nekaj pomembnega za vaše odnose

Trendi

Otroci bodo imeli enako število partnerjev, kot jih je imela njihova mati, piše Daily Mail. Trditev se naslanja na raziskavo, v kateri je sodelovalo 7000 mater in njihovih otrok v ZDA.

Raziskavo so opravili na osnovi vprašanj o partnerjih, ljubimcih in različnih intimnih zvezah. Izkazalo se je, da je bilo število partnerjev, ki so jih imele matere, enako številu partnerjev, ki so jih imeli njihovi otroci, razlaga Claire Camp Dush, profesorica humanizma na Univerzi v Ohiu. Pri tem niso odkrili nikakršne povezave z družbenim statusom.

Zelo verjetno je, da matere na svoje otroke prenašajo svoje veščine, povezane z romantičnimi odnosi. Učijo jih interakcije z vsemi, tudi z bodočimi partnerji, piše Daily Mail. Starši na otroke tako prenašajo nekakšen načrt, kako biti socialno bitje. Odrasli jim pokažejo, kako izražati ljubezen, kako se prepirati, opravičiti, predstaviti, kakšno interakcijo imeti s starejšimi ljudi, z nasprotnim spolom, prijatelji … Od tega je odvisno, kakšni bomo v romantičnih zvezah in kakšni tipi partnerjev nas bodo privlačili v življenju.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Eho |  25 .11. 2018 ob  02: 58
Beseda partner je neki groznega ko se jo poistovetenja z besedo ljubezen.