LOKALNA POLITIKA BREZ PODPORE ZA PRIMORSKI INKUBATOR, ZNAŠLI SO SE SAMI: Logistični center za mlade podjetnike v Šalari

Koper

Inkubator Primorske je podjetje, ki v osnovi podpira mlade inovatorje, start-upe in mlade podjetnike, a so na žalost ušesa lokalne politike ostala gluha. Zato se morajo znajti, bolj ali manj, sami. Ta segment inkubatorja bodo tako financirali z lastnimi sredstvi, s pomočjo donatorjev in prijateljev primorskega inkubatorja. "Za to smo odločili, ker v naše delo resnično verjamemo," pravi direktor Blaž Ćeklić.

Blaž Ćeklić

Osredotočili se bodo na tri do pet inovativnih idej oziroma mladih podjetnikov letno. "In tem resnično pomagali priti na trg, proizvajati in prodajati svoj produkt," pojasnjuje Ćeklić.

V ta namen so v Šalari na Obrtniški 1 najeli nove prostore.

"Zaradi trenutne situacije, ki je posledica koronavirusa, se prodaja seli na splet. Ne samo za naše inkubirance, tudi za širši krog mladih podjetnikov smo se odločili odpreti logistični center na Obrtniški 1, kjer lahko v manjšem obsegu proizvajajo, skladiščijo, pakirajo in odpošiljajo svoje produkte."

Ob tem Ćeklić izpostavlja strateško pozicijo Kopra, ki gre spletni prodaji posebej na roko.

"Od tu lahko odpošiljamo produkte v Italijo, ker italijanske hitre pošte prihajajo k nam po pakete in  jih razvozijo v Italijo po enaki ceni, kot če bi jih pošiljali iz Italije. Enako velja za Hrvaško in za razvoz po celotni Hrvaški. S poslovni partnerji  smo močni v spletnem marketingu in spletni prodaji oziroma pri optimizaciji prav za območje držav nekdanje Jugoslavije, Slovenije in Italije," še poudarja Ćeklić.

Trenutno so pričeli s sodelovanjem s tremi zanimivi mladimi podjetniki inovatorji, ki jih bodo predstavili javnosti v prihodnji dneh.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  07 .11. 2020 ob  19: 13
a rabi politika inkubator?

nekateri politiki verjetno.

a ste zgresili pot ali cilj?