LETO 2019 ZA KOPRSKI STANOVANJSKI SKLAD ENO NAJTEŽJIH DOSLEJ: Pridelal 166.000 evrov primanjkljaja

Koper

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper je lani izkazal negativen poslovni izid. Sredstva na računu so se znižala za 166.355 evrov zaradi presežka odhodkov nad prihodki, izhaja iz poročila sklada za lani, ki so ga včeraj sprejeli občinski svetniki. Po besedah v. d. direktorice sklada Mojce Hilj Trivič je bilo leto 2019 eno najtežjih doslej.

Po preoblikovanju najdenih notranjih rezerv v denarna sredstva na računu je sklad poslovno leto sicer zaključil s pozitivnim stanjem denarnih sredstev na računu, kar je omogočilo vzdržno nadaljnje poslovanje. Če ne bi našli notranjih rezerv, pa bi sklad končal leto tudi z negativnim stanjem denarnih sredstev na računu, kar bi lahko zaradi nelikvidnosti ogrozilo tudi sam obstoj sklada, izhaja iz omenjenega poročila.

Mojca Hilj Trivič, ki je kot vršilka dolžnosti direktorice vodenje sklada prevzela tik pred koncem lanskega leta, je leto 2019 označila za "eno najtežjih let v zgodovini stanovanjskega sklada, tako z organizacijskega kot finančnega vidika".

Mojca Hilj Trivič

V letu 2019 tako ni bilo realiziranih nakupov stanovanj na trgu, začetek gradnje novih neprofitnih stanovanj na lokaciji nad Dolinsko cesto pa se je zamaknil v leto 2020.

Hilj Trivičeva je sicer poudarila, da so pod njenim vodenjem sklada za omenjeni projekt že uspeli pridobiti prvo od štirih gradbenih dovoljenj za posamezne objekte, v teku pa je postopek pridobitve dovoljenja za drugi objekt. Skupno bo sklad pridobil 170 stanovanj, od tega jih bo nekaj več kot 70 neprofitnih.

Soglasje k prodaji nepremičnine na Glemu

Med drugim so svetniki podali soglasje k prodaji občinske nepremičnine na Glemu. Gre za t. i. Grad Glem, ki ga je občina leta 2017, torej še za časa županovanja Borisa Popoviča, kupila na javni dražbi in zanj odštela dobrega pol milijona evrov. Objekt naj bi namenili za protokolarne in turistične namene, a ni nikoli zares zaživel.

Utrdba Glem

Iz vrst opozicije je bilo slišati tudi dvome. Tako je Alan Medveš (Levica) vodstvu občine očital, da nima vizije oz. strategije, kaj bi sploh naredilo z občinskim nepremičnim premoženjem.

Občinski svet je na včerajšnji seji med drugim soglasno določil prejemnike letošnjih občinskih priznanj. Priznanje 15. maj bo tako prejela Ingrid Celestina za izjemen prispevek pri ohranjanju kulturne dediščine slovenske Istre. S sklepom občinskega sveta bosta podelili še dve priznanji z veliko plaketo, in sicer Mileni Bučar Miklavčič za izjemno znanstveno-raziskovalno delo in prispevek k poznavanju oljk ter publikaciji za mlade zanesenjake Svetilnik za prispevek k širjenju gledaliških vsebin med osnovnošolci.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lucrecia |  03 .07. 2020 ob  19: 09
Nic cudnega sej ni kaj pricakovat od brzana stratega je bil Popovic on je znal vse vodit, ne pa kot brzan a zdaj je prepozno jokat,ko se je ze zgodilo saj smo pricakovali da bo tudi tukaj zajebal kod vse povsod drugje. Popo vrni se se 1 stvar ki gre v maloro. Pod vodstvom kakrsno je.
vseved |  03 .07. 2020 ob  08: 57
-4
@ istriano , tudi ti?
Istriano |  03 .07. 2020 ob  08: 46
Pod Bržanom bo vse crknilo.