LANI V HOTELIH BERNARDIN VIŠJI PRIHODKI: Botrovala jim je tudi višja cena nočitev

Piran

Družba Hoteli Bernardin je lani ustvarila 31,5 milijona evrov poslovnih prihodkov, kar je devet odstotkov več kot predlani. Od tega so prihodki od prodaje storitev znašali 30,2 milijona evrov oz. pet odstotkov več. Čisti dobiček je znašal 1,59 milijona evrov, potem ko je bil predlani pri 892.000 evrov.

"Poslovanje družbe Hoteli Bernardin je bilo v letu 2018 uspešno. Doseženi rezultati poslovanja so kljub štirimesečnem zaprtju Grand hotela Bernardin zaradi prenove sob nad rezultati, doseženimi v letu 2017," so v današnji objavi na svoji spletni strani zapisali v družbi.

Glavni razlog za višje prihodke je večje število hotelskih nočitev in višja povprečna cena na nočitev, so pojasnili.

Čisti dobiček iz poslovanja je v letu 2018 znašal 1,59 milijona evrov, vseobsegajoči donos poslovnega leta po obdavčitvi pa 1,69 milijona evrov. Sredstva družbe so konec leta znašala 76,72 milijona evrov, kapital pa 52,30 milijona evrov evrov, so še navedli.

Hoteli Bernardin, ki imajo na Obali v lasti šest hotelov, tri sklope apartmajev in kamp, so ena od turističnih družb, ki jih želi država vključiti v državni turistični holding.

Večinska lastnica družbe je Sava, ki ima 55,77-odstotni delež, Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) ima 25-odstotni delež, nekaj več kot 10 odstotkov ima v lasti srbski poslovnež Miodrag Kostić prek svojih družb, Zavarovalnica Triglav v družbi obvladuje 3,4 odstotka, Kad pa 0,02 odstotka delnic.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija