KRAŠKI ROB IN OBMOČJE OB HRVAŠKI MEJI SE UTAPLJATA V SMETEH: Koprska občina organizira veliko čistilno akcijo

Koper

Spomladi se pričnemo več časa zadrževati v naravi, na sprehodih in drugih oblikah rekreacije. Na žalost pa se določena območja utapljajo v smeteh, ugotavljajo na koprski občini. Zato skupaj z Marjetico Koper organizirajo veliko spomladansko čistilno akcijo, ki bo potekala v soboto, 18. marca, med 9.00 in 15.00 na več zbirnih mestih.

Prizori, ki jih je bralec januarja letos posnel pod Socerbom.

Daleč najbolj zasmetena sta Kraški rob in območje ob meji s Hrvaško, kjer se smeti kopičijo ob migrantskih poteh. Gre za odvržena oblačila, obutev, plastenke, kozmetične pripomočke.

Zbor za sobotno čistilno akcijo bo potekal na več mestih po občini in sicer, eno zbirno mesto bo pri gasilskem domu v Ospu, drugo pred domom krajanov Gračišče, v središču vasi Podpeč, na parkirišču pri igrišču v Zazidu, pred vaškim domov v Brezovici pri Gradinu in na igrišču pri športnem parku v Rakitovcu.

Ker bo zbirnih mest več, je zaželeno da udeležbo potrdite in sporočite predvideno število udeležencev Darijanu Goreli na darijan.gorela@koper.si ali na telefonsko številko 051 229 431.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Pesceserra |  17 .03. 2023 ob  10: 41
Mene ne bo, dovolj da moram prisilno za te inženirje , znanstvenike plačevat preko davkov....... To svinjarijo naj čisti Tanja ali pa vroča Mejra.
Paritzanistrian |  17 .03. 2023 ob  08: 27
19
Lepo bi bilo, da se čistilni akciji pridružijo vsi migranti v Sloveniji, kateri so zaprosili za azil, status begunca,... Tako bi pokazali, da bodo konstruktiven del družbe ne pa parazitski del. Nakoncu koncev so prav oni in njihovi tovariši razlog za to svinjarijo po naših boških. Tudi okoli Pomijana, Vrhpolja in Dragonije sem na lastne oči videl ogromno smeti, od oblačil, torb, šotorov, plastenk...