KORONAVIRUS TERJAL NOVI ŽRTVI: Število bolnikov v intenzivni negi se je povečalo (INFOGRAFIKA)

Slovenija

V Sloveniji so v petek opravili 1188 testov na novi koronavirus. Potrjenih je bilo 43 primerov okužbe, kar pomeni, da se je število oseb s potrjeno okužbo povzpelo na 977. Zaradi covida-19 je bilo hospitaliziranih 109 bolnikov, v intenzivni negi 31, dve osebi sta umrli, je na Twitterju navedla vlada. Skupno število umrlih se je dvignilo na 22.

Kot je v uvodu današnje novinarske konference izpostavil uradni govorec vlade za covid-19 Jelko Kacin, se je število hospitaliziranih bolnikov in bolnikov v intenzivni negi v petek povečalo. Glede na podatke vlade so v petek iz bolnišnice odpustili 10 bolnikov.

Testiranje na okužbo z novim koronavirusom se je v Sloveniji začelo 27. januarja. Do dneva pred potrjeno prvo okužbo s koronavirusom, ta je bila potrjena 4. marca, so opravili 313 testiranj na okužbo. Od 4. marca do petka pa so opravili dodatnih 27.109 testiranj.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  05 .04. 2020 ob  00: 39
Znanstveniki so ze odkrili zdravilo,ker pa se nahaja v listih drevesa ki raste nekje v tropih zelijo ustvariti sinteticnega.Neobzirno bi bilo posekat vse gozdove in za veliko populacijo bi ga bilo premalo