KOPRSKO ZLATARNO SKUŠAL OROPATI Z IMITACIJO PIŠTOLE: 34-letnega domačina našli po petnajstih minutah v bližnjem lokalu (VIDEO)

Kronika

Poročali smo že, da je v torek popoldne prišlo do poskusa ropa prodajalne Zlatarne Celje na Župančičevi ulici v starem mestnem jedru Kopra. Policisti so kmalu po dogodku odvzeli prostost osumljencu in kljub temu da še vedno potekajo preiskovalne aktivnosti, danes razkrili nekatere podrobnosti.

Kot je v izjavi za javnost povedal komandir Policijske postaje (PP) Koper Loris Čendak, je bila policija včeraj ob 16.36 obveščena s strani varnostne službe o sprožitvi panik stikala v Zlatarni Celje Kopru. Prva patrulja koprske policijske postaje je bila na kraju že v treh minutah. Na podlagi zbranih obvestil in podrobnega opisa storilca sta bili postavljeni zaseda in blokada območja. Domnevnega storilca so izsledili po približno 15 minutah v bližnjem lokalu.

Gre za 34-letnega Koprčana, starega znanca policije. Ob prijetju je imel ob sebi pištolo, za katero se je izkazalo, da je imitacija. "Oseba je trenutno še vedno v 48-urnem policijskem pridržanju, trenutno je še vedno na Policijski postaji Koper, kjer se nadaljuje preiskava," je pojasnil Čendak. Moškega so v preteklosti obravnavali zaradi kaznivih dejanj z elementi nasilja, nasilja v družini in premoženjske kriminalitete.

➡️➡️ Policisti razkrili nekaj podrobnosti poskusa ropa koprske zlatarne. Izjava komandirja PP Koper Lorisa Čendaka:

Objavil/a Regional dne Sreda, 15. januar 2020

Za kaznivo dejanje ropa po 206. členu kazenskega zakonika (in ne po 216., kot je rečeno v videoposnetku, op. a.) je predvidena zaporna kazen od enega do desetih let. Čendak se je ob tem zahvalil očividcem, ki so policistom posredovali natančen opis storilca, na podlagi katerega je bil izsleden.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
36,7% Hvala |  16 .01. 2020 ob  17: 17
Zelo brihten ta stari znanec policije.
Na koncu ni nič ukradel in še pištolo obdržal pri sebi. IQ to infinity.