KOPRSKA REDARJA DOMAČINKO GANILA DO SOLZ: "Tako zelo dober občutek je bil – pomemben si, mar jim je" (FOTO)

Koper

Po družbenem omrežju Facebook je zaokrožil zapis hvaležne domačinke, ki je nedavno v Kopru doživela prijetno presenečenje. S srčno gesto sta jo razveselila dva redarja, ki se jima je, ganjena do solz, želela tudi javno zahvaliti.

Gospa je v zapisu, ki je zaokrožil po družbenem omrežju, pojasnila, da je invalidka, ki brez pomoči bergel in hojice zelo težko hodi. V nedeljo, 29. maja, se je odpravila na koprsko mestno plažo, saj lahko pusti avto na pločniku blizu vhoda – kar ji je dovoljeno z evropsko nalepko invalidov – ter se s hojico sprehodi do nekaj metrov oddaljenega kopališča.

Po osvežilnem plavanju se je vrnila do avtomobila, a je bil na njeno presenečenje zadnji vhod na kopališče zaklenjen, do drugega, glavnega izhoda pa je bilo zanjo predaleč. "Po neuspelih poskusih izvedeti, kdo ima ključ, se odločim in pokličem koprske dežurne redarje. Nisem se pritoževala ali jezila, le vprašala sem ga, ali morda ve, kam naj se obrnem po pomoč," je opisala dogajanje tisto nedeljo.

Redar ji je po telefonu obljubil, da bo poskusil priklicati osebo, ki skrbi za te stvari. Na njeno veliko presenečenje sta se nedolgo zatem k plaži pripeljala dva občinska redarja, Damjan Jerman in Aleksander Petrović. Prišel pa je tudi fant s ključi in odklenil zaklenjena vrata.

"Meni je to njuno dobrosrčno dejanje privabilo par solz po licu, tako zelo dober občutek je bil – pomemben si, mar jim je. Prišla sta osebno, da se prepričata, ali bom deležna vse pomoči, ki jo potrebujem," je ganjena domačinka.

Zapis domačinke, ki kroži po Facebooku. 

Njene izkušnje z redarstvom na Obali so samo pozitivne, pravi, da so redarji zelo prijazni in v veliko pomoč invalidom. Veliko dobrih izkušenj ima tudi s piranskimi redarji, ki so ji vsakič, ko jih je prosila za pomoč, svetovali in dovolili parkirati čim bližje morju. "Ker se večkrat peljem na drugi konec Slovenije, imam izkušnje tudi z drugimi redarji. Ne rečem nič slabega o njih, lahko pa rečem, da jim manjka tak človeški in prijateljski odnos, ki ga znajo vzpostaviti naši obalni redarji, kljub napornemu delu s turisti," je dodala in se še enkrat zahvalila vsem obalnim redarjem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  14 .06. 2022 ob  21: 02
Videt sta v redu..
Biu je en sturlo od redarja se mi zdi v Izoli ki nevem da ni se fasal od koga do zdej,prisel je delat v stilu:bio sam jeben,a sad jebem ja duplo!
Sicer pa ce nimas kje parkirat avta,kje za boga ga bos pustu.
Dosti je blo projektov od obcine ki se ni ozirala na neko osnovno logiko pri ljudeh.Kolko plocnikov je blo narejenih in si vidu krajsnico po travi ker je blo blizje
Boršteran |  14 .06. 2022 ob  16: 43
Bravo ragazzi! Da le nebo samo slaba luč nad redarji ker pišejo kazni. Dostikrat po nepotrebnem pišejo kazni.
Tu sta dva ki sta predvsem humana do drugih ljudi.
Na zalost je vedno vec ljudi ki so prevec sebični!
galeb |  13 .06. 2022 ob  19: 50
44
Eni znamo sam brontolat in se jezit eni pa znajo bit tud hvaležni. Bravo gospa da ste pohvalila prijaznost.
Kuli7 |  13 .06. 2022 ob  17: 23
-21
Isti ptici skup letijo