KOPER SI LAHKO PONOVNO OGLEDATE Z NAJBOLJŠEGA RAZGLEDNEGA MESTA: TIC odprt, a v fazi prenove

Koper

Po nekajmesečnem premoru je Turistično-informacijski center Koper (TIC) v Pretorski palači od petka znova odprt. Prav tako so znova možni ogledi koprskega zvonika. TIC je sicer trenutno v fazi prenove, v prenovljeni podobi pa naj bi zasijal še pred poletno sezono, so sporočili iz koprskega zavoda za mladino, kulturo in turizem.

Turistično-informacijski center je zaradi omejitev za zajezitev širjenja koronavirusa lani jeseni, tako kot večina ostalih centrov po Sloveniji, zaprl svoja vrata. Zdaj je za obiskovalce znova odprt, in sicer med 9. in 17. uro. V času odprtja TIC bodo možni tudi ogledi koprskega zvonika, so še navedli v koprskem zavodu.

Zvonik na Titovem trgu je ena od najbolj priljubljenih mestnih znamenitosti, tudi na račun čudovitega razgleda, ki se obiskovalcu odpira z vrha mestnega stolpa, piše na spletni strani koprskega zavoda za turizem. 54 metrov visok zvonik oziroma mestni stolp ima v osnovi vse značilne poteze romanske utrdbene arhitekture, zrasel pa naj bi že v 12. stoletju, vendar o tem ni zanesljivih podatkov. Razgledna ploščad je na višini 43 metrov, do koder obiskovalca vodijo 204 stopnice.

Zvon sv. Nazarija, ki se nahaja v zvoniku, je najstarejši delujoči zvon v Sloveniji. Ulit je bil v Benetkah v livarni mojstrov Jakoba in Nikolaja leta 1333.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija