KONOPLJA, PRETEŽEK TOVORNJAK IN ODKLONI TESTOV NA DROGE: Koprski policisti na številko 113 skupno prejeli 113 klicev

Kronika

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 39 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 113 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali tri tatvine. Zaradi kršitev javnega reda in miru pa so intervenirali v dveh primerih.

Ob 6. uri se je na mejni prehod Jelšane pripeljal voznik tovornega vozila za razsuti tovor. Ker je policist ocenil, da je vozilo prekomerno naloženo, je odredil tehtanje. Ugotovili so, da je največja dovoljena masa tovornega vozila presegala 50 ton, zaradi česar bodo policisti vozniku izdali plačilni nalog, prav tako pa bo uveden hitri postopek zoper pravno in odgovor osebo podjetja iz Slovenije, za katerega je voznik opravljal prevoz.

Ustavili več voznikov

Včeraj dopoldan so policisti v Sv. Antonu 42-letnemu vozniku osebnega avtomobila odredili hitri test na prisotnost mamil, ki ga je odklonil, prav tako tudi strokovni pregled. Sledi mu obdolžilni predlog za odklon testa in zaradi prekoračitve hitrosti v naselju.

Na počivališču Risnik pa so imeli v postopku 30-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so mu zasegli PVC vrečko z manjšo količino rjavo zelenih delcev (sum, da gre za konopljo), strokovni pregled je odklonil, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so v Izoli ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila, ker je prekoračil hitrost v naselju. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Kraje

Izpred lokala v Portorožu je nekdo ukradel zunanjo enoto oz. oddajnik Wi-Fi, škode je za 700 evrov.

Pri Bonifiki v Kopru je nekdo ukradel električni skiro, modre barve, s sedežem, vreden 400 evrov.

Ilegalne migracije

V zadnjih 24 urah so na območju PP Sežana policisti obravnavali tri državljane Afganistana, na območju PP Ilirska Bistrica pa dva državljana Turčije. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija