KOLESARJI PADAJO 'KOT ZA STAVO': Na Goriškem hujša poškodba, na Dolenjskem smrt

Kronika

S Policijske uprave (PU) Nova Gorica sporočajo, da se je včeraj, 31. marca, ob 18.50, na območju naselja Potoče (Občina Ajdovščina) zgodila prometna nesreča III. kategorije, kjer je 33-letni voznik osebnega avtomobila zbil 55–letnega kolesarja. Slednji je bil v prometni nezgodi huje telesno poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je bil vzrok prometne nesreče neupoštevanje pravil prednosti s strani 33–letnega voznika osebnega avtomobila. 

Fotografije so simbolične.

33-letni voznik avtomobila je v navedenem času v naselju Potoče vozil po regionalni cesti iz Dobravelj proti Vrtovinu. V Potočah je z vozilom zavil v levo proti parkirišču bližnjega gostinskega objekta, pri tem pa storil premik z vozilom in se ni prepričal, če to lahko stori brez nevarnosti za druge udeležence cestnega prometa.

V tem trenutku je namreč iz nasprotne smeri pripeljal 55-letni voznik kolesa, ki je z levim delom kolesa trčil v prednji levi del avtomobila. Po trčenju je kolesar padel na tla in se huje poškodoval, utrpel je namreč poškodbe po različnih delih telesa. Kolesar je sicer med vožnjo uporabljal zaščitno kolesarsko čelado.

Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so kasneje na kraju posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in reševalci NMP ZD Ajdovščina, ki so poškodovanca oskrbeli. Po nudeni oskrbi na kraju so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

V nadaljevanju postopka sta bila oba udeleženca preizkušena z elektronskim alkotestom in ugotovljeno, da nista vozila pod vplivom alkohola. O nezgodi je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

Še pred tem, ob 13.30 uri, pa so bili novogoriški policisti obveščeni, da se je na območju Idrijske Bele (pri kopališču) pri padcu s kolesom telesno poškodoval 68-letni kolesar. Po sedaj zbranih podatkih se je omenjeni moški s kolesom peljal iz Idrijske Bele proti Idriji in med vožnjo iz zaenkrat še neznanega vzroka zapeljal izven ceste in padel ter se poškodoval, zaenkrat sumijo, da bi lahko imel poškodovano hbrtenico.

Kasneje je poškodovanca prevzela dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nezgodi s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nesreča s smrtnim izidom na Dolenjskem

V sredo je na območju Boričevega pri Novem mestu pri vožnji po klancu navzdol padel 61-letni kolesar, ki je pozneje v bolnišnici umrlKot so sporočili z novomeške policijske uprave, so bili v sredo nekaj pred 13. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo moškega, ki naj bi padel s kolesom. Po zbranih obvestilih so ugotovili, da je 61-letni moški kolesaril na območju Boričevega in pri vožnji po klancu navzdol izgubil oblast nad kolesom in padel. V bolnišnici je pozneje umrl, policisti pa okoliščine nesreče še preverjajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija