KLIKNILA NA POVEZAVO IN OSTALA BREZ DENARJA: Postojnčanki goljufi izpraznili transakcijski račun

Kronika

Policisti v Postojni so obravnavali goljufijo. Prijaviteljica je pojasnila, da so ji vdrli v bančni račun. 

V preiskavi je bilo ugotovljeno, da je prijaviteljica prejela SMS sporočilo s povezavo, na katero je kliknila in vpisala svojo davčno številko, takoj zatem pa so bile z njenega računa opravljene transakcije. Policisti svetujejo previdnost pri posredovanju osebnih podatkov preko tovrstnih povezav.  

Nekaj po sedmi uri zjutraj pa so postojnski policisti obravnavali še prometno nesrečo s poškodovanjem pešca. Na kraju dogodka so ugotovili, da 67-letna voznica osebnega vozila, doma iz Postojne, pred prehodom za pešce ni pravočasno ustavila. Tako je trčila v nogo 15-letnika in 17-letnika, ki sta bila že na polovici prehoda za pešce. Mladoletnikoma, ki sta bila v nesreči lažje poškodovana, je udarnine oskrbela nujna zdravniška pomoč, kršiteljici pa so policisti izdali plačilni nalog.

Fotografija je simbolična.

Sicer pa so policisti Policijske uprave (PU) Koper v zadnjih 24 urah na številko 113 prejeli skupno 150 klicev, intervenirali pa so v 68 nujnih primerih. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in dve tatvini, sedemkrat pa so posredovali zaradi kršitev javnega reda. Obenem so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali tudi 101 ilegalni prehod državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija