Kitajska policija rešila 92 ugrabljenih otrok

Kronika

Kitajska policija je v vrsti akcij proti organizirani kriminalni združbi po vsej državi osvobodila 92 ugrabljenih otrok. Kot so danes sporočili z ministrstva za javno varnost, je bilo aretiranih več kot 300 članov združbe.

Do aretacij prihaja v času vedno bolj izrazitega zgražanja javnosti nad razraščajočo trgovino z belim blagom. Vedno več naj bi bilo združb, ki ugrabljajo in prodajajo otroke.

Obsežno policijsko preiskavo je sprožil primer ugrabitve otroka v provinci Henan, od koder so sledi vodile v 11 provinc, večinoma na jugozahodu Kitajske.

Trgovina z otroki je po navedbah francoske tiskovne agencije AFP delno povezana s kitajsko politiko enega otroka, pri čemer družine največkrat zavržejo ali prodajo hčerke.

Prejšnji mesec je v severni provinci Shaanxi izbruhnila afera, ko je več parov obtožilo lokalnega zdravnika, da jih je poskušal pregovoriti, da bi se takoj po porodu odpovedali svojemu otroku. Decembra lani pa je kitajska policija razbila mrežo kriminalcev ter osvobodila 89 otrok in aretirala 355 oseb.