KDO ROPA TRGOVINE NA GORIŠKEM? Dva izredno podobna primera na isti dan

Kronika

V ponedeljek so policisti obravnavali dva ropa v dveh trgovinah na območju Policijske uprave (PU) Nova Gorica. Oba sta si bila tudi precej podobna. Je bil na delu isti storilec?

Ob 14.37 so policiste obvestili o ropu v eni od trgovin na Erjavčevi ulici v Novi Gorici. Po prvih zbranih podatkih je neznani moški na blagajno prišel kot stranka. Ko mu je blagajničarka vračala drobiž je neznanec razbil steklo, odrinil omenjeno uslužbenko ter iz blagajne pograbil šop denarja, nato pa s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine je bila med ropom predvidoma lažje poškodovana (utrpela je udarec v roko) in je naknadno poiskala ustrezno zdravniško pomoč. Storilec še ni bil izsleden.

Le nekaj ur kasneje, okoli 18. ure, so novogoriški policisti obravnavali še rop v trgovini v Šempetru pri Gorici, ki je bil precej podoben prvemu. Neznanec je prišel do blagajne v trgovini in prodajalki naročil prodajne izdelke. Ob vračanju manjše vsote gotovine za nakup je storilec prodajalko prijel za roko in jo odrinil, nato pa iz predala blagajne vzel nekaj sto evrov gotovine ter s kraja zbežal neznano kam. Uslužbenka trgovine pri tem ni bila poškodovana.

Novogoriški policisti oba primera kaznivega dejanja ropa še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo, so zapisali na PU Nova Gorica.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija