KAJ PREMORE NOVA AVTOBUSNA POSTAJA V KOPRU: Vrednost naložbe je 2,3 milijona evrov (FOTO, VIDEO)

Koper

Včeraj so slavnostno odprli novo avtobusno postajo na Kolodvorski cesti v Kopru. Ima 14 nadkritih peronov za avtobuse, sodobne sanitarije in funkcionalen pritlični objekt.

Stara avtobusna postaja je skozi leta izgubila svojo funkcionalnost in potnike odvračala od uporabe javnega potniškega prometa, zato je podobo nove avtobusne postaje narekovala predvsem želja po enostavnosti in uporabnosti, poudarjajo na koprski mestni občini.

Kot je povedal koprski župan Aleš Bržan, želijo potnikom ponuditi možnost kombiniranja različnih prevoznih sredstev. Avtobusa in vlaka, javnega potniškega prometa in mestnih koles, središče mesta pa približati z brezplačnimi vožnjami z električnimi vozili.

Mestna občina Koper je koncesijsko pogodbo za izvajanje gospodarske javne službe izvajanja storitev upravljanja in vzdrževanja avtobusne postaje sklenila s podjetjem Arriva. Ob tej priložnosti je direktor Arrive Slovenija Bo Erik Stig Karlsson izrazil prepričanje, da bo nova avtobusna postaja dala velik zagon javnemu potniškemu prometu.

Nova avtobusna postaja s 14 peroni se razteza na 3.600 kvadratnih metrov površine. Zunanje klopi so opremljene s stekleno zaščito, ki naj bi varovala pred vetrom. V neposredni bližini postaje je pritlični objekt s čakališčem, blagajnami za nakup vozovnic, toaletnimi prostori in gostinsko ponudbo.

V okviru naložbe je občina uredila postajo za mestna kolesa in urbano opremo ter parkirišče s tremi mesti za kratkotrajno parkiranje avtobusov in deset postajališč za taksi vozila.

Vrednost del znaša približno 2,3 milijona evra, od tega bo Mestna občina Koper nekaj več kot milijon pridobila iz naslova mehanizma Celostnih teritorialnih naložb.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  23 .08. 2022 ob  20: 17
Sem pogledal tudi video in mi je malo hecno, da je novinarju uspelo pozabit na garažno hišo Belveder, pa Muzejski park, pa obmorski park, pa skate park, pa semedelski vrtec, pa dva prizidka k dvema šolama in še en kup cest in druge infrastrukture, se mi zdi, da je bil še en most vmes, kar je bilo vse odprto pred predvolilnim obdobjem, in recimo OŠ Škofije, kompleks neprofitnih stanovanj na Olmu in 25 kilometrov nove kanalizacije na podeželju, kar je trenutno tudi v delu in bo odprto drugo leto, ko ni nobenih volitev.

Dela se neki ves čas, samo pred volitvami ratamo pozorni. Pa ne mislim tle sam na Bržana in Koper, v vseh občinah je tako. Je razumljivo za nas navaden folk, da vse sproti pozabimo, ampak novinarji bi pa lahko presegli spomin zlate ribice.
kokodek |  23 .08. 2022 ob  10: 20
25
odlično, zdaj pa še avtobuse bolj pogosto v vsako mesto in vas !!!!!