JELINČIČ Z UTRINKOM Z VRTA RAZBURIL SLEDILCE: "Fovšija kraljuje tej državi, zato pa capljamo na mestu" (FOTO)

Koper

Poslanec Slovenske nacionalne stranke (SNS) Zmago Jelinčič Plemeniti, ki je z eno nogo preseljen v Žusterno, je na družbenem omrežju Facebook delil fotografijo svojih oleandrov. Čeprav, razen cvetoče sredozemske rastline, ni na fotografiji nič posebnega, je kljub temu sprožila velik odziv. Mnogi so bili v komentarjih precej "glasni".

Izmed mnogih komentatorjev zagotovo izstopajo tisti, ki poslancu "svetujejo", naj si iz listov oleandra skuha čaj. Kdor še ne ve - oleander je zelo strupena rastlina.

"To je fovšija, nič drugega," na škodoželjne komentarje odgovarja Jelinčič. "Slovenska fovšija, namesto, da bi se trudili, da bi oni dobili in zaslužili toliko, kot imajo drugi, raje gledajo in tistemu, ki nekaj ima in je nekaj naredil, želijo slabo," je pojasnil. "To je tipično za večino Slovencev in temu se pač ne da pomagati. Fovšija kraljuje tej državi, zato pa, namesto da bi šli naprej, capljamo na mestu," pravi in se s slabimi željami ne obremenjuje.

Nekateri ga celo zbadajo, da vila v Žusterni in posledično oleandri, pripadajo njegovi (nekdanji) ženi Moniki Zupanc Jelinčič. Med njima sicer še vedno divja sodna bitka, a kot nam je že pred časom pojasnil poslanec, je vilo "priposestvoval".

"Tistim, ki pa tako pišejo, predlagam, naj gredo k njej. Če je vse njeno, naj gredo k njej in se z njo pogovarjajo. Ampak to je vse skupaj fovšija," je še enkrat poudaril. Kot nas je obvestil, zadeva na sodišču še vedno stoji, a kot pravi, se mu "ne mudi".

Moji oleandri v Žusterni ????????????

Objavil/a Zmago Jelinčič Plemeniti dne Nedelja, 06. junij 2021

H Jelinčiču se je pred časom preselila tudi mlajša hči Aleksija Iris, s katero se po njegovih besedah odlično razumeta.

Poslanec SNS namerava poletje v večini preživeti na slovenski Obali. "Počasi se selim, dol vozim knjige in opremljam s pohištvom. Gre počasi, ker moram biti večino časa v parlamentu. Okolica je v veliki meri urejena, samo še kakšne rože bo treba posaditi," nam je priznal.

"Mi pa ne bo treba saditi taščinega jezika, ker so že nekateri v okolici tako fovš," je zaključil.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .06. 2021 ob  16: 00
Zmago, skuhajsi čaj iz oleandrovih listov.
kokodek |  07 .06. 2021 ob  20: 51
21
se mi zdi, da je pred časom razlagal, da je treba neavtohtone prebivalce nagnat.....bilo bi prav, da se drži lastnih pravil in spakira
Opazovalec |  07 .06. 2021 ob  20: 29
16
Me res zanima kako bo preživel nočne prijateljeve hrupne koncerte v Snacku. Bo še zanimivo.
Cazzimperio  |  07 .06. 2021 ob  18: 24
13
Pjero ima prav.
Rimljani so iz barja naredili mesto. Če ne bi ljubljanotti še vedno bivali v kolibah pokritih s slamo
japajade |  07 .06. 2021 ob  17: 56
18
Ko se omenja tki. "fovšija" v zgornjem članku, naj pokvarjenec od Jelinčiča razloži ali vsaj zaupa vsem poštenim in dobromislečim državljanom, kdo bi bil tak bedak, da okoli hiše bi razobesil table z napisom "lastnik je oborožen", četudi še vedno ni rešen sodno spor z bivšo ženo!? Je to uzurpacija prava ali pritisk na sodno vejo oblasti. Da zadeva še zdaleč ni rešena na sodišču, priča dejstvo, da ima Jelinčič vodo in elektriko še vedno napeljano od soseda, da si sploh lahko umije svoja lažniva usta!
japajade |  07 .06. 2021 ob  17: 45
16
Zgolj v vednost, da slika, kjer se lažnivi pajac tako smeji, ni posneta na njegovem vrtu ! Velja povedat tudi to, da tako visoke in cvetoče oleandre so pripeljali iz podjetja "Marjetica", na zahtevo njegovega prijatelja Borisa Popoviča, ki ima v "Marjetici" še vedno velik vpliv. Kolikor je znano, do sedaj Jelinčič še ni plačal ne za oleandre, cel kup palm in sadnih dreves, ki mu jih je "Marjetica" dva meseca nazaj nasadila.
Pjero Shriba |  07 .06. 2021 ob  14: 59
-11
@ZigaZois
Tudi ti si imel neke čudne učitelje.
Vedi, da so Italijani oz. romanska ljudstva te kraje naseljevala še v času Rimljanov.
Izgnani so bili po drugi svetovni vojni, v imenu neke butaste proletarske revolucije, nakar so tedanji "ljubljančani" pobrali vso njihovo premoženje.
Jelinčič pa spada k novejši generaciji "ljubljančanov", ki kupuje to premoženje od prvotnih "ljubljančanov".
Tako, da gira e rigira semrpe di ljubljančani si parla.
Capitoooooooo ?
Ištrijan |  07 .06. 2021 ob  14: 40
38
"Slovenska fovšija, namesto, da bi se trudili, da bi oni dobili in zaslužili toliko, kot imajo drugi, raje gledajo in tistemu, ki nekaj ima in je nekaj naredil, želijo slabo."

Ja, "Plemeniti", že 30 let te gledamo kako ti "delaš" in večini gre fanj na bruhanje ko te zagleda.

Sicer kakšen pa je smisel da nosi dol stvari, ko jih bo moral spokat ven, ko žena dokončno dobi hišo!?
Silvana63 |  07 .06. 2021 ob  14: 29
29
Uau, knjige seli v novo hišo. To so sigurno te knjige:"Telovadne vaje avstro-ogrske vojske in ponatis skic za Slavo vojvodine Kranjske. To sta le dve od 113 knjig, ki so jih prvak SNS Zmago Jelinčič in njegovi poslanci pred leti za izobraževanje naročili na državne stroške. Za dobrih 10.000 evrov in jih ob koncu mandata skupaj s pridobljenim znanjem odnesli iz parlamenta."
ZigaZois |  07 .06. 2021 ob  14: 23
41
Ljubljančan govori o fovšiji ?
Vsa primorska podjetja so preselili v Ljubljano, kar se ni dalo prevzet in preselit pa uničili. Podjetja z močnimi minusi so prezemala primorska podjetja.
Edino Luke Koper ne morejo premaknit, ker bi kopanje prekopa do Ljubljane bilo predrago. Uničili so gospodarstvo Slovenske istre in se zdaj preseravajo "paketarji", da so gospodarji na naši zemlji.
Iz naše strani ni fovšija ampak jeza in ogorčenje nad obnašanjem . . .
Tudi Italjani so se tako obnašali pa so morali v izgnanstvo
vseved |  07 .06. 2021 ob  14: 06
21
Tudi ta bi bil rad Primorec!
 |  07 .06. 2021 ob  13: 22
31
Padalec pozablja, da si težko bogat, če si pošten.
1