JELINČIČ BI MENJAL KOMPLETNO SLUŽBO VAROVANJA: Pa še 'očistil' bi policijo subverzivnih elementov

Po včerajšnjem incidentu z raperjem Zlatanom Čordićem Zlatkom, ki je vdrl na državno proslavo z megafonom, se je prek Facebooka odzval predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti.

Zmago Jelinčič Plemeniti

"Glede na dogodek z Zlatkom Čordićem, ki je vdrl v varovano območje na današnji državni proslavi, je treba narediti: 1. Zamenjati kompletno službo varovanja, ker je nesposobna; 2. Zamenjati in zmetati iz policije vse subverzivne elemente; 3. Odstraniti take potencialne teroriste iz države, po tem ko odsedijo dolgoletno zaporno kazen," je Jelinčič včeraj sporočil prek svojega Facebooka.

"Slovenija bo predsedovala EU, bojim pa se, da nam bo Evropa predsedovanje odvzela, saj glede na danes dogajalo, ne moremo zagotoviti varnosti niti svojemu političnemu vrhu, kaj šele evropskemu," je bil oster prvak SNS. "Popolna nesposobnost varovanja celotnega državnega vrha, ki ga lahko en vaški posebnež odstrani z eno bombo ali z rafalom brzostrelke," je še dodal.

Raperju Zlatku se je uspelo prebiti skozi varovano območje državne proslave.

Po Jelinčičevem mnenju je "nujno" treba "sprejeti nove zakone, ki bodo onemogočali takšne teroristične akcije. Pregledati je potrebno tudi, kdo je temu sumljivemu subjektu omogočil prihod in dostop v varovano območje in kateri sodelavci nacionalne RTV so mu pri tem pomagali," je zapisal.

"Kakor kaže, glede na nesposobnost določenih organov, bomo morali Slovenci za svojo varnost poskrbeti sami," je še dodal v svojem zapisu na Facebooku.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tom |  26 .06. 2020 ob  09: 04
Jelinčič je zadnji, ki bi lahko karkoli komentiral o slovenski policiji, ker če bi le ta res delala tako, kot bi morala, bi bil nemalokrat zaradi svojih izpadov pridržan ali vsaj ovaden! Pravzaprav mu nič ne bi škodila "terapija" na Dobu, kot prilagajanje na življenje v stavbah oblike kvadra, ker le taka je tudi tista v Žusterni!
čarli |  25 .06. 2020 ob  16: 47
18
Če nisi po volji vlade, si po novem terorist.
Ne menjat varnostne službe, pač pa te stare patrone, ki že četrt stoletja ropajo državljane.
kokodek |  25 .06. 2020 ob  14: 29
10
pisanje "Marijan šubic" je treba poslati predsedniku Pahorju, da sliši glas sovražnosti
anton |  25 .06. 2020 ob  14: 28
13
... se strinjam z jelinčičem, vsaj glede "vdora" nepooblaščene osebe na državno proslavo ...
... ne govorim o vsebini govora, govorim le o temu, da je nepooblaščena oseba "prelisičila" varnostno službo, s čigavo pomočjo, pa je že drugo vprašanje ...
kokodek |  25 .06. 2020 ob  14: 25
12
upajmo, da zgledi ne vlečejo daleč nazaj in ne bo kmalu ograjena cela Ljubljana....
Marijan šubic |  25 .06. 2020 ob  13: 57
-11
Podp8šem !
Da nek južni izmeček,ob praznovanju državne osamosvojitve, ravno od te južnaške sovražne skupnosti,moti govor predsednika države je škandal in najti je potrebno diverzanta,ki je cepca Ćordića spustil na varovano območje,ter ga zapreti.
kokodek |  25 .06. 2020 ob  13: 25
11
Ee, Jelinčič se pa spozna na teroriste, ga spominjajo na mlada leta....sicer pa večni oportunist in trenutno podrepnik Janeza Janše.
ojoj |  25 .06. 2020 ob  13: 07
21
Zmago, Zmago ma kakšno koruzo ti je dal JJ.
Drek |  25 .06. 2020 ob  10: 56
18
Varovano obmocje ,katero ne dovoljuje SLOVENCEM , da prisostvujejo drzavnemu prazniku samostojne SLOVENIJE...VELIKO POVE KAKSNA FASISTNICNA SLOVENIJA JE.

Jelincic, VASKI POSEBNEZI HODIJO PO GOZDOVIH OBROZENI, NAPADAJO POLICIJSKE POSTAJE, IN NOBEDEN JIM NE RECE NIC - IMENUJEJO SE VARDA!!!