JE SPORNO, DA ZASEBNICA OGLAŠUJE KOPRSKI BAZEN? "Občina investira milijone, zdaj pa bo s.p. največja športna kapaciteta"

Koper

Na Facebooku se je pojavil zapis, ki je precej kritičen do oglaševanja koprskega bazena. To pa zato, ker bazen oglašuje zasebnica. Gre za Leni Fafangel, ki prihodnji mesec v prostorih bazena odpira 'največji športni center na Obali'.

Kot so zapisali na Facebooku, z bazenom upravlja Javni zavod za šport koprske mestne občine"Espe, torej zasebnica, reklamira med drugim tudi občinski bazen? Tu ni jasne meje med občinskim in zasebnim, se vam ne zdi? … Občina investira milijone iz proračuna v športno infrastrukturo, zdaj bo pa s.p. največja športna kapaciteta?"

Za pojasnilo smo poklicali Leni Fafangel, ki je do prostorov za svojo dejavnost prišla preko javnega razpisa. "Koprski zavod za šport je objavil javni razpis. Pripravila sem projektno nalogo oziroma načrt dejavnosti, ki je moral zaobjeti čim širšo in čim bolj smotrno ponudbo povezano s športom. Bila sem edina ponudnica," pravi Fafangelova.

Na javni razpis se je morala prijaviti dvakrat. Ko se je prijavila prvič, so ji vlogo razveljavili, ker ni bila popolna oziroma ni izpolnjevala vseh pogojev. Razpis so ponovili in tudi tokrat se je edina prijavila.

Kot pojasnjuje vodja koprskega Zavoda za šport Duško Madžarević, so oddali v najem 747 kvadratnih metrov površine v treh etažah. V eni etaži je prostor za fitnes, v drugi je bar in v tretji večnamenski prostor za obdobje petih let.

Ponudba Fafangelove na njeni spletni strani podjetja Lesport.

V svoji ponudbi mesečnih paketov oziroma letnih kart ima Fafangelova med drugim tudi obisk bazena. Kot je povedala, stranke plačajo plavanje v bazenu v okviru paketa, ki ga izberejo, ona pa plača uporabo Zavodu za šport.

"Nam je vseeno, kdo plača. Veliko podjetij na takšen način plačuje plavanje svojim zaposlenim, na primer, in v tem ne vidimo ničesar spornega," še dodaja Madžarević.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ines |  16 .10. 2019 ob  12: 06
Hamler, ja! Ko bi vsaj dobili kaj od občine za deuštva. V 13 letih delovanja našega društva, niti enkrat nismo dobili dinancirano nocesar, zato se z vami popolnoma strinjam.
Istriano |  16 .10. 2019 ob  01: 44
24
Meni se zdi, da bi gospoda, ki je dal ta objekt v najem, morali podučiti stvari od osnov dalje. Kaj pomeni biti državni uradnik? Pomeni , da prideš zjutraj v službo v doglednem času, se štempljaš kot vsi drugi in ima da oddelaš najmanj 7,5 ur in greš pol ure na malico. Med delovnim časom ni sprehajanja po Kopru, posedanja po kafičih ali urejanja zasebnih poslov. Je treba delati, je treba pridobivati evropska sredstva. Mogoče bi bil pregled štempljanja in urnikov vodilnih na MO Koper delo za Nadzorni odbor občine ali ta še vedno išče Popovičeve okostnjake v omari? Dobro leto po izvolitvi sedanje občinske garniture je rezultat še vedno NIČ okostnjakov za Bržana.
kjessi |  15 .10. 2019 ob  22: 48
Koliko gnojnice je bilo poliote čez ta bazen. Zdaj pa kar prav pride, ane?
Hamler |  15 .10. 2019 ob  22: 47
26
Spostovani, dva krat sem moral prebrati clanek, da sem se preprical ali je to mogoce. Gospod direktor a se vi zavedate, da je bil objekt predmet sofinanciranja iz strani Eu sklada. Za pridobitev sredstev je bil prilozen program, kjer ste vi upravljalec. Upravicenec je bila obcina za katero lahko z predmetom, ki je bil sofinanciran upravlja le povezana oseba. Torej, ker ne veste ali se vam ne da delat ste s tem krsili osnovni program, trzit morate vi. Drugic, vi pravite, da dobite svoje in to je to. Ne se sprenevedat, gre skorajda za kaznivo dejanje, saj bo ESPE s trzenjem dosegala visjo ceno, katero bi lahko vi dosegli. Gre za negospodarno ravnanje. Da poenostavim: vi boste dobili manj kot ce bi sami delali vase delo in s tem opravicili dobljena EU sredstva. Bo treba vracat, ker ne izpolnjujete pogojev? Vi veste! Se nekaj, kje je javni program drustev, a za to bo tudi ESPE poskrbel ( gre za tisti del proracuna, ki ga drustva dobivajo, da se dolocene aktivnnosti brezplacno nudijo, a ESPE bo te aktivnosti kasiralo? Veste za kaj gre v tem primeru. V programu obcine je zapisano, da bodo drustva koristila to stavbo, a so med njimi tudi taka, ki dobivajo sredstva iz proracuna, sedaj pa bodo to placevala oz bodo placevali obcani dodatni cenk. Gre v tem primeru za cisti bypass denarja. Bolje je, da nehate s takimi tveganimi procesi in nehajte delati skodo, ze ce razvoja ni na vidiku.