JE ŠLO SODIŠČE PREDALEČ? Necepljenemu očetu, ki nasprotuje ukrepom, prepovedali stike z otrokom

Svet

Oče iz Quebeca, ki ni cepljen proti covidu-19 zaradi nasprotovanja zdravstvenim ukrepom, je začasno izgubil pravico do obiskovanja svojega 12-letnega otroka. Sodnik je podal odločitev, da njegovi obiski v trenutnih epidemioloških razmerah ne bi bili v otrokovo največjo korist, danes poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sodniška odločitev je bila sprejeta 23. decembra. Očetu pa je do februarja odvzeta pravica do obiskov. Odločitev se v primeru cepljenja lahko razveljavi.

"Stiki z očetom ne bi bili v otrokovo korist, saj oče ni cepljen in nasprotuje zdravstvenim ukrepom v trenutnem epidemiološkem stanju," je sodnik navedel v svoji odločitvi, pri čemer je namigoval na porast primerov okužb z različico omikron.

Starša na nasprotnih bregovih

Obravnava na sodišču se je začela, ko je oče pred prazniki zahteval podaljšanje dodeljenega časa obiskov. Mati je njegovi zahtevi nasprotovala. Sodišču pa je povedala, da je pred kratkim ugotovila, da ni cepljen, in pokazala njegove prejšnje objave na družbenih omrežjih, ki so kazale na nasprotovanje zdravstvenim ukrepom.

Sodnik je opozoril, da je otrok sicer cepljen, vendar se mu zdi, da zaradi različice omikron trenutno ni dovolj zaščiten. Mati sicer živi s partnerjem in dvema drugima otrokoma, starima sedem mesecev in štiri leta. Otroka sta zaenkrat še premlada za cepljenje.

Želijo zajeziti nov val okužb

Čeprav je več kot 90 odstotkov odraslih v Quebecu cepljenih proti covidu-19, so v provinci v zadnjih tednih zabeležili strmo naraščanje števila primerov in hospitalizacij zaradi omikrona. Da bi zajezili nov val, je Quebec 30. decembra napovedal vrnitev nekaterih omejitev, med drugim policijsko uro ob 22. uri in prepoved zasebnih zbiranj.

Francosko govoreča provinca bo v prihodnjih tednih uvedla tudi nov zdravstveni davek za necepljene osebe. Prav tako pa jim je že prepovedala vstop v nenujne trgovine.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
manemebasat |  13 .01. 2022 ob  15: 45
Ovce, v vrsto, hajde se po peti, sesti sedmi odmerek, dokler ne crknete!
manemebasat |  13 .01. 2022 ob  15: 45
CEPIVO:

sciti 95% (december 2020)
sciti 70% (pomlad 2021)
sciti 50% (poletje 2021)
ne sciti, ampak zmanjsa okuzbe (september 2021)
ne zmanjsa okuzbe, ampak prepreci hujsi potek bolezni (oktober 2021)
ne prepreci hujsi potek bolezni, ampak prepreci intenzivno nego (november 2021)
ne prepereci intenzivno nego, ampak ne umres (december 2021)
umres ampak gres v nebesa
Ištrijan |  13 .01. 2022 ob  12: 24
Fašisti bi se takim odločitvam globoko priklonili! Vsa destruktivnost "demokracije" v praksi, obrazložitev pa: skrb za vaše zdravje! In številni temu še kar verjamejo, sploh v tem primeru, ker je namreč znano, da je ta virus grozno nevaren za otroke!

Kaj nam bojo še vse vzeli zaradi nadaljnje izvedbe plandemije!? Kdaj pride na vrsto zasega/odvzem osebne lastnine ker ne želimo biti prostovoljno poskusni zajčki v tem eksperimentu?!