JANŠA POZIVA K CEPLJENJU: Prihodnji teden bo možno izbirati med cepivi

Slovenija

Od ponedeljka bo v Sloveniji možno izbirati cepiva proti covidu-19, saj ima Slovenija dovolj cepiva, je na današnjem kongresu SDS napovedal predsednik vlade Janez Janša. Ključni cilj je doseči tak delež precepljenosti, da bo ne samo poleti, ampak tudi jeseni omogočeno normalno življenje, je dejal in pozval k odločitvi za cepljenje.

"V prihodnjih mesecih bo naše življenje toliko bolj enostavno, kolikor višji delež prebivalstva se bo prostovoljno cepil," je v nagovoru delegatov na kongresu SDS v Slovenskih Konjicah izpostavil Janša. 

Z vsemi odmerki je bilo doslej cepljenih 592.156 oseb oz. 28,2 odstotka prebivalcev, kažejo zadnji podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Prvi odmerek pa je doslej prejelo 797.861 ljudi.

V Sloveniji cepijo s cepivi štirih različnih proizvajalcev. Cepivi proizvajalcev Moderna ter Pfizer in BioNTech temeljita na mRNK tehnologiji, cepivi proizvajalcev AstraZenece in Johnson & Johnson pa sta vektorski cepivi. Doslej je bilo največ oseb cepljenih s Pfizerjevim cepivom, s katerim so nedavno začeli cepiti tudi otroke.

V zadnjih tednih so cepilni centri omogočili tudi cepljenje brez predhodnega naročanja z napovedanimi termini za posamezna cepiva.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  19 .06. 2021 ob  16: 45
Zakaj ni možno dajati komentarjev na clanek dr. Marušiča ki govori o možnosti zdravljenja z Ivermectinom. Seveda bi lahko kakšno povedal o Remdesivirju. Ampak ta tema je prepovedana, zaklenjena. Lahko pa imamo možnost da se cepimo. Samo cepivo je ok. Zakaj? Ker je zdravljenje z zgoraj omenejnimi tabletami praktično zastonj, vakcine pa nam je vsilila mednarodna skupnost ki je podaljšek farmacije. Farmacevtski lobi je omrezil VSE politike in jih je najprej pobral nas denar za kao raziskave in potem se drago prodal cepiva. O stranskih učinkih cepiv pa je škoda napisane besede.
Ištrijan |  19 .06. 2021 ob  14: 43
Ti kar pozivaj! Tvoj 15 % vernikov!
vseved |  19 .06. 2021 ob  14: 24
Ta komunist je že 30 let na čelu SDS!