IZOLSKI ROKOMET OVIT V ČRNO: Le nekaj dni po tragični nesreči se je zgodila še ena

Kronika

Le nekaj dni po tragični nesreči med Bertoki in Bivjem, v kateri je življenje izgubil nekdanji izkušeni izolski rokometni vratar 37-letni Dragan Kević, je izolski rokomet pretresla še ena žalostna vest. V ponedeljek je nepričakovano umrl nekdanji dolgoletni pomočnik trenerja 47-letni Maksimilijan Rojc – Maxi.

Temačnemu obdobju izolskega rokometa ni videti konca. V Rokometnem društvu (RD) Izola so se v manj kot letu dni morali posloviti kar od štirih članov in rokometašev, ki so tako ali drugače pustili neizbrisan pečat več kot 60 let starega 'ribiškega' ponosa, so zapisali na njihovi spletni strani.

Le nekaj dni po nenadni smrti dolgoletnega igralca 'plavo – belega' ponosa Dragana Kevića – Kevota, se je zgodila nova tragedija. V ponedeljek je izolski rokomet pretresla še ena vest. V Piranu je nesrečno padel in se usodno poškodoval Maksimilijan Rojc – Maxi. Ikona Izole, navijačev Ribari Izola in dolgoletni pomočnik trenerja Braneta Franovića se ga spominjajo v RD Izola: "Vselej je bil med prvimi, ki je energično priskočil na pomoč mlajšim selekcijam in vsakič pripravljal 'teren' za to, da so naši najmlajši imeli najboljše pogoje za vadbo."

"Z njegovim ritmom igranja bobna je diktiral tempo tribune od leta 1990 naprej. 'Maksi, Maksi' je odmevalo po vsaki tekmi, ki so bile polne lepo odpetih pesmi," so se njegovi bobnarski spremljavi na družbenem omrežju Facebook zahvalili izolski Ribari. Zapisali so, da je bil Maksimilijan Rojc Ribar od samega začetka navijaške zgodbe. "Človek, ki je z njegovo fantazijo prinesel ogromno smeha na tekme in človek, ki je po vsakem uspehu Izole izobesil izolsko zastavo na svojem oknu nad izolsko promenado. Maksija ni bilo težko srečati po Izoli. Ko ti je prišel naproti, je vedno sledil njegov tipičen pozdrav, ki se je glasil: 'VIVA'."

"Maksi, počivaj v miru," so zaključili zapis Ribari Izola.

Maksimilijan Rojc (1972-2019)

Z njegovim ritmom igranja bobna je diktiral tempo tribune od leta 1990 naprej. »Maksi, Maksi« je odmevalo po vsaki tekmi, ki so bile polne lepo odpetih pesmi. Hvala njegovi bobnarski spremljavi! Danes ob spoznanju, da ne bomo nikoli več slišali tvoje bobnarske zvoke, nimamo besed, s katerimi bi opisali, kakšno tišino si nam zapustil. Maksimilijan Rojc je bil Ribar od samega začetka naše navijaške zgodbe. Človek, ki je z njegovo fantazijo prinesel ogromno smeha na tekme in človek, ki je po vsakem uspehu Izole izobesil izolsko zastavo na svojem oknu nad izolsko promenado. Maksija ni bilo težko srečati po Izoli. Ko ti je prišel naproti, je vedno sledil njegov tipičen pozdrav, ki se je glasil: »VIVA«! S teboj danes naše poti so se končale tvoje bobnarske melodije za nas vedno bodo ostale Maksi, počivaj v miru. Ribari izola, 6.5.2019

Posted by Ribari Izola on Monday, May 6, 2019

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
KP stara garda |  08 .05. 2019 ob  21: 25
24
Viva Maxi....buon viaggio....
RIP
Tifozi Koper 1989