IZOLSKI GOSTINCI V AKCIJI: Po spletu zaokrožila peticija za več prireditev v občini

Izola

Potem ko so lastniki oziroma najemniki izolskih lokalov s strani izolske občine prejeli obvestilo, da bodo poslej glasne glasbene prireditve dovoljene zgolj na zemljiščih v lasti občine, je po spletu zaokrožila Peticija za podporo organizatorjem prireditev v Izoli. Pobudniki peticije se sprašujejo, kakšen otok doživetij je Izola, in vabijo k podpori za več prireditev v občini.

Pobudniki so slogan izolske občine "Izola, otok doživetij", preuredili v "Izola, otok katerih doživetij?!".

"S podpisom te peticije izražate podporo za več prireditev v občini Izola," so zapisali pobudniki peticije iz Združenja organizatorjev prireditev Izola, ki jo lahko podpišete na tej spletni strani. "Organizatorji prireditev smo mnenja, da je Izola turistično mesto in je kot takšno, še posebej v visoki turistični sezoni, upravičeno do večjega števila raznovrstnih prireditev, kulturnih, zabavnih, športnih, ... Prav tako smo mnenja, da niso samo občinske površine in občinski zavodi primeren prostor oziroma organizator za dogodke, temveč smo do tega upravičeni tudi mi gostinci."

Kot so nadaljevali, Občina Izola s prepovedjo izdajanja dovoljenj za prireditve na privatnih zemljiščih, ne le odvrača turiste, temveč posledično zavira razvoj turizma in turistične dejavnosti, kot tudi poslovanje gostinskih lokalov, restavracij, hotelov, zasebnih apartmajev ter ostalih obratov povezanih s turizmom.

"Ne nazadnje, smo organizatorji prireditev mnenja, da so nam s prepovedjo izdajanja dovoljenj za čezmerno obremenjevanje okolja s hrupom kršene človekove pravice za nemoteno opravljanje gospodarske dejavnosti in se nam povzroča namerna gospodarska škoda. Še posebej v visoki sezoni, od katere nas je večina poslovno odvisnih," so pojasnili svoje stališče.

V peticiji so navedli dva predloga, ki jih bodo naslovili na župana in ostale odgovorne na občini. Če bosta oba predloga s strani izolske občine zavrnjena, bodo organizatorji sklicali javno razpravo o tej problematiki, za zaščito svojih pravic pa se bodo obrnili tudi na ostale pristojne organe in inštitucije, so sporočili.

Prvi predlog se nanaša na sklop dogodkov "Poletje v Izoli", ki jih organizira občina. Dogodki bi se zvrstili vsak petek in soboto med 15. junijem in 15. septembrom, trajali pa bi do polnoči. Odvijali bi se tako na terasah gostinskih lokalov v Izoli kot tudi na občinskih površinah. "Omejitve prekomernega obremenjevanja okolja s hrupom veljajo enako, kot to velja za ostale prireditve, ki jih organizira občina," so prepričani predlagatelji.

V času pisanja članka je peticija imela 372 podpisov.

V drugem predlogu predlagajo, da se število dovoljenj za čezmerno obremenjevanje okolja s hrupom, ki jih Občina Izola izdaja gospodarskim družbam in samostojnim podjetnikom posameznikom, ki prireditve organizirajo v svojih poslovnih prostorih (vključno s terasami), omeji na 12 dovoljenj letno. Pogoji za pridobitev posameznega dovoljenja naj ostanejo isti, kot so bili do sedaj. Torej, 12 prireditev v obdobju enega leta z vsaj 12 dnevnim premorom med vsako prireditvijo na posamezni (isti) lokaciji. Prireditve bi se izvajale izven rednega obratovalnega časa oziroma po 22. uri in bi se, razen v posebnih primerih, kot je na primer Ribiški praznik, zaključevale najkasneje ob 2. uri zjutraj naslednjega dne.

Deli novico:

Izolanka |  21 .04. 2018 ob  17: 47
Sami pametnjakoviči.
Cela Izola ne premore dva sposobna človeka.
Uni, ki so kaj vredni, se s tem ne ukvarjajo.
Samo pi*dite vi kvazi “gostinci”, ki mi dajeste študente, da mi sevirajo koktajle u štamerplne.
Saj razen dveh ali treh lokalov, nimas kam it v Izoli, če nisi prav običen morto de fame!
Kje ste bili in kaj ste delali do zdaj, da je tako stanje kot ga imamo?
Podpisujte, podpisujte, mone, ma nimate niti načrta, kam boste šli jutri, kaj šele vizijo razvoja v Izoli.
Sami neki izobraženi kulturniki - zakaj ne podpisujete peticije raje zato, ker v Izoli niso še naredili kulturnega doma, da o centru za mlade niti ne govorimo?!!!
Še sardele za Ribiški praznik vam cvrejo vikend- Ljubljančani.
Ma pejte pejte....
krtko  |  20 .04. 2018 ob  19: 12
Skrajni čas je da se začne na glas govoroti kdo so te ljudje ki so proti razvoju .
Mah |  20 .04. 2018 ob  18: 02
Fabris...hrup ne vpliva na bolezni srca in ozilja..to je neprimerna hrana in premalo gibanja.dusevno zdravje se ti nacne ce si doma zaprt v tisini brez stikov z okolico
@Istra |  20 .04. 2018 ob  15: 54
Kako ni na Sončnem nabrežju 4. Za krast in izčpavat občinsko blagajno je poskrbljeno :))))
Istria  |  20 .04. 2018 ob  14: 34
Izola je enostavno v eni sami zablodi! Vodilni nimajo nobenih vez za evropska sredstva! Denarja na obcini nikoli ni.... na ministrstvu vez razen smc ki pomaga malo izoli ni... alora homo volit spet kolenca!
fabris |  20 .04. 2018 ob  13: 45
-1
Pozdravljeni Izolani,
poznano je, da je hrup zvok, ki negativno vpliva na človekovo zdravje in počutje in ni čudno, da v prelepi Izoli tam kjer je hrup prisoten beležimo precej obolelih na srcu in ožilju. Med ljudmi se pojavlja stres, ki botruje mnogim boleznim sodobnega časa. Spoštovani, kdo je tisti, ki nam krati nedotakljivost človekove telesne in duševne celovitosti, zasebnosti ter osebnih pravic? Kdo nam jemlje pravico do zdravega življenjskega okolja? Kdo bo odgovarjal za zdravje Izolanov, zdravje, ki je močno načeto. Vzrok temu je HRUP
Gostincem pa svetujem naj se potrudijo, da bo njihovo delo potekalo na strokovni in kulturni ravni. Upoštevajo naj higieno dela,okolja in osebno higieno. Upoštevajo naj okolje kjer delajo in Izolane , ki jim je usojeno, da živijo v neposredni bližini gostinskih obratov.
S primerno organizacijo in z razvrstitvijo obratov-specializiranost obratov bi popestrili gostinsko ponudbo v zadovoljstvo gostov, z manj hrupa bi bil finančni učinek neprimerno višji.
Red je osnova za splošno zadovoljstvo, kajti če se sam ne ceniš dragi Izolani tudi drugi te ne bojo.
Lep pozdrav.
DrogART |  20 .04. 2018 ob  13: 12
Kdo rabi drogo se je preselila iz Arrigonija v Industrisko cono 11.
@izolan |  20 .04. 2018 ob  13: 08
Izola je otok izumrtja sej nisi kriv ti da si omejen zahvali se predhodnjim voditeljem Izole hmalu bo drugače ko mesto prevzamemo spet izolani in kaznujemo predhodne občinarje za kar so nas prikrajšali in pokradli iz občinske blagajne
Vojvoda Vojko |  20 .04. 2018 ob  13: 04
Mene v Strmi poti muzika in rompi bale iz Izle mene ne briga če vas dole v uvali ne moti in se ne sliši nič
Izolan |  20 .04. 2018 ob  13: 02
Izola mora ostat miren kraj.
Naj delajo koncerte v kopru.

Več policije da še to malo klošarjev in droge odstranijo.
L.p.
Proti peticiji | danes ob 12:36  |  20 .04. 2018 ob  12: 58
Veramente v Izolo je hodi PO drogo in jo izvazamo.

Ko si bil mlad (predpostavljam da si stat) , ti nisi bil zunaj do 4ih zjutraj? Ce nisi , ti je lahko zal ,da si izgubu eno izkusnjo v zivljenju, zato ne stoj rompat bale ljudem bolj izkusenim od tebe.
Proti peticiji |  20 .04. 2018 ob  12: 36
-3
@proti peticiji :
nanka neveš kaj čejo jemat tej GOSTINCI... tle hočejo nam drogo pripeljat ter pijance na ulice do 4 zjutraj in vse poscane ulice!

IZOLANI PROTI PETICIJI !!
1