Izolska bolnišnica znova išče direktorja

Izola

Splošna bolnišnica Izola (SBI) je lani presenetljivo poslovala z malenkostnim presežkom, predvsem na račun večjih prihodkov, je poročal časnik Delo. Bolnišnica je tako realizirala 39,64 milijona evrov prihodkov in ustvarila za 8500 evrov presežka. Se pa v.d. direktorju izolske bolnišnice Radivoju Nardin mandat izteče konec avgusta, a svet zavoda je pred dnevi, objavil razpis za novega direktorja.

Izolska bolnišnica lani poslovala pozitivno

Rezultat je presenetljiv zlasti zato, ker so v svetu zavoda še oktobra s popravkom letnega načrta pričakovali 940.000 evrov izgube, izpostavlja časnik. Poslovni izid, tako Delo, kaže, da je lani SBI realizirala 39,64 milijona evrov prihodkov in imela 39,63 milijona evrov stroškov, leto prej pa 37,26 milijona evrov prihodkov in 39,62 milijona evrov stroškov.

Vršilec dolžnosti direktorja Radivoj Nardin je za Delo pojasnil, da so v zadnjih mesecih lanskega leta privarčevali 300.000 evrov pri stroških, iz zdravstvene zavarovalnice so prejeli najmanj 700.000 evrov več, dodatnih 400.000 evrov več pa so prejeli na račun vrednosti uteži, poleg tega pa so ustvarili več tistih programov, ki nimajo omejitev in prinašajo dodaten prihodek.

Predsednica sveta zavoda Janja Pavšič je za Delo ocenila, da se je odločitev o imenovanju Nardina za v.d. direktorja izkazala za pravilno. Po njenem mnenju so dokazali, da je v SBI mogoče poslovati pozitivno.

 Za dober milijon jim je lani uspelo znižati tudi obveznosti do dobaviteljev, na pol leta so skrajšali tudi rok poplačila. Ob tem pa je Nardin za Delo ocenil, da če bi hoteli trajno izboljšati poslovanje, bi morala ustanoviteljica najti rešitev za stare obveznosti, sicer se bodo stroški in cene, ki jim jih zaračunavajo dobavitelji, povišali za najmanj pet odstotkov.

Se bo Nardin znova prijavil na razpis?

Sicer pa Nardin za Delo še ni dokončno potrdil, ali se namerava prijaviti na razpis za direktorja bolnišnice.

Kot izhaja iz javnega razpisa, ki je objavljen na spletnih straneh SBI, je svet zavoda razpisal prosto mesto direktorja zavoda za dobo štirih let. Med pogoji za zasedbo položaja so univerzitetna izobrazba pravne, ekonomske ali medicinske smeri, najmanj pet let delovnih izkušenj z ustreznimi organizacijskimi in upravljavskimi znanji, znanje slovenskega in italijanskega ter enega izmed svetovnih jezikov. Kandidati morajo k prijavi priložiti tudi program dela.

Rok za oddajo prijav je 6. april, prijavljeni kandidati pa bodo o izbiri obveščeni v roku 30 dni.

Deli novico:

samsung |  15 .03. 2015 ob  19: 39
naj se prijavi veliki alojz pa bo folk vidu kaj je psihić
Toliko |  14 .03. 2015 ob  00: 07
izmišljotin v tako kratkem članku pa že dolgo ne. Ni Pavšički dovolj štala, ki jo dela v Piranu, mora svoje neznanje in nesposobnost prodajat še drugje po obali. Eh, kaj ga dela maščevanje enega krirurga. In kdaj mislijo v tej državi odstranit esdeesovce iz vseh možnih nadzornih svetov, svetov zavodov, ... in sploh državnih služb, kjer delajo škodo po nalogu svojega firerja, mi ni jasno.
izoljan |  12 .03. 2015 ob  09: 35
Umakniti to faco od kamjonđije iz slike, ki me bo pritisnil srat
Moderni Centri Poslovne Odličnosti |  12 .03. 2015 ob  08: 30
Ma kaj se bunite.
Je rekel Mramor, da nismo več v komunizmu, ampak v tržnem gospodarstvu.
To seveda mora veljati tudi za bolnice.
Kolateralna škoda je koristna, ker se s tem pospešuje naravna selekcija.
Ta mladi in ta bogati morajo biti zdravi, ker ta bogati rabijo ta mlade za doseganje briljantnih poslovnih ciljev.
Ta stari pa se morajo pač sprijaznit.
Naj živi tržno gospodarstvo, naj živi "naravna" selekcija.
pero |  12 .03. 2015 ob  07: 58
Sramota je ta bolnica izola, Nardin pa je kriminalec. Koliko ljudi je utrpelo škodljive zdravstvene posledice zaradi fiktivnega prenaročanja? To je zrelo za policijo! Bedak se hvali z dobičkom na račun tega, da so zavračali bolnike in jim odklanjali zdravljenje. Še bolnih otrok niso hoteli sprejeti. Kriminalci.
Noni so poslali ... |  12 .03. 2015 ob  00: 12
... pred novim letom prenaročitev in vem še za en kup primerov. Brala sem o izmišljotinah, da zaradi "gradnje urgence". Če bi to bilo res, potem bi to veljajo do konca gradnje, ne samo pred novim letom z januarjem pa hop naročajmo spet. Tudi tam je del tega "plusa"; ki ga je čudežno ustvaril. Sramota.
Gino |  11 .03. 2015 ob  21: 50
Kaj se bo prijavi, če niti pogojev ne izpolnjuje. Ma ande a kagar dej...