IZOLANKA SPROŽILA DOBRODELNO AKCIJO: "Nikoli ne veš, kdaj boš ti potreben pomoči"

Izola

Neli Paspalj iz Izole je v preteklem tednu na družbenem omrežju Facebook delila sporočilo, ki v zadnjih tednih kroži po spletu. Gre za poziv ljudem v stiski, ki potrebujejo pomoč, naj se javijo osebi, ki je sporočilo objavila. A si Izolanka ni nikoli predstavljala, da bo ravno njena objava sprožila tako velik odziv in se razrasla v pravo dobrodelno akcijo.

"Sem spontan človek in ko sem videla, da se je zaradi koronasituacije ogromno ljudi znašlo v velikem pomanjkanju, sem se odločila nekako pomagati. Sama imam hrano v hladilniku in streho nad glavo, mnogi pa so ostali tako rekoč brez vsega," je svojo odločitev o nudenju pomoči objasnila Paspaljeva.

Ni pa pričakovala tako velikega, predvsem pa zelo hitrega odziva: "V roku pol ure po objavi sporočila je bil odziv tako močan, da sem se odločila ustvariti skupino na Messengerju, kjer smo se dogovarjale s puncami, ki so bile prav tako kot jaz pripravljene pomagati, kako dalje."

Sedaj smo že solidnih 7 mesecev v "pandemiji" in država je uradno v recesiji. Če kdo ne dela, ne prejema plačila za...

Objavil/a Neli Paspalj dne Torek, 10. november 2020

Nastala je skupina 14 prostovoljk, katerim se je kasneje pridružil tudi en fant, ki so že v roku dveh dni obdarile prvo družino v stiski. "Takoj po objavi poziva k pomoči sem pričela dobivati prošnje za pomoč, prva se mi je oglasila družina iz osrednje Slovenije. To nas ni ustavilo, čeprav smo sprva hotele pomagati predvsem družinam na Obali. V kratkem času smo jim tako že dostavili paket pomoči," je pojasnila Izolanka.

Do sedaj je prejela šest sporočil družin v pomanjkanju. "V naši mentaliteti je zapisano, da je prošnja za pomoč nekaj sramotnega. Mislim, da se ljudje sramujejo tudi zato, ker se bojijo, da bi bili izpostavljeni v javnosti," ob tem razmišlja Paspaljeva, ki pa zagotavlja, da bo identiteta oseb, ki se bodo nanjo obrnile za pomoč, ostala skrivnost.

Neli Paspalj

V preteklem tednu je tako skupina prostovoljk dostavila prvi paket pomoči, v tem tednu bo sledil drugi. Paketi obsegajo predvsem hrano in pripomočke za osebno nego, torej nujne življenjske potrebščine, pa tudi oblačila za otroke in kakšno igračo.

Hrano, ki jim je ostala, so podarili obalnemu društvu Palčica pomagalčica in dobrodelni škratki, ki bo nadalje pomagala še več družinam v stiski. "Vsi smo se povezali in še vedno delujemo," pravi pobudnica ideje in vse ljudi, ki so se zaradi epidemije koronavirusa znašli v pomanjkanju, poziva, naj se ji oglasijo. "Nikoli namreč ne veš, kdaj boš ti potreben pomoči," je še zaključila Neli Paspalj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija