IZOLA POSTAJA MODRA CONA: Kdaj in kje bo mogoče parkirati brezplačno

Izola

Še ta mesec bodo v Izoli večino parkirišč spremenili v modre cone. Med 8. in 18. uro bo mogoče dve uri parkirati brezplačno. Mesečni abonma bo Izolane stal 10 evrov, ostale pa 20 evrov.

Na Komunali so se za nov parkirni režim odločili, ker želijo povečati pretočnost prometa in predvsem izolskim voznikom omogočiti prosta parkirna mesta. Parkirišča ob Pittonijevi ulici, ob stadionu, balinišču v Arrigoniju, pri piceriji hotela Delfin, pri Gostilni Sonja in na območju TPC Livade bodo postala modra cona.

Kot so pri Komunali povedali za Primorske novice, so nekateri obiskovalci na omenjenih parkiriščih poleti puščali avtomobile tudi ves teden in tako zasedli parkirna mesta enodnevnim obiskovalcem in domačinom, ne da bi za to kaj plačali. Ob stadionu, kjer naj bi parkirali gostje tamkajšnjih gostinskih lokalov, so parkirali kombije in tovorna vozila.

Voznikom bodo namenili tudi parkirišče med Prešernovo cesto in nekdanjo Mehanotehniko, ki so ga pred leti uporabljali vozniki tovornjakov. Mesečni abonma bo Izolane stal pet evrov, ostale 10 evrov.

V zadnjih dveh letih je Komunala z upravljanjem občinskih parkirišč zaslužila 374.000 evrov oziroma 323.000 evrov.

Stroški za predvideno avtomatizacijo parkirišča na Lonki naj bi se jim povrnili v treh letih. V prihodnjih dneh bodo namestili dodatne zapornice, vhodne bodo ločili od izhodnih, saj so se enojne zapornice pogosto kvarile. Porabili bodo 40.000 evrov. Parkirišče bo plačljivo 24 ur.

Do 12 ur bo mogoče brezplačno parkirati le na parkirišču nasproti kopališča vzdolž Tomažičeve ulice, a bo potrebno čas parkiranja označiti. Del parkirišča bodo namenili avtodomom, prostora bo za 22 vozil. Za celodnevno parkiranje ob ladjedelnici bo treba odšteti štiri evre, 50 centov pa za eno uro parkiranja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
murje |  02 .06. 2016 ob  12: 08
Spominjam se starejše gospe, ki je svoje vozilo parkirala na Lonki, pa se ji je zapornica ob izhodu prehitro spustila in ji poškodovala avtomobil in podrsala prednjo vetrobransko steklo. Kljub temu, da je osšla nezdodo prijaviti na PP Izola, ji seveda upravljavec parkirišč ni kril stroškov popravila avtomobila.
Ob temu je potrebno povedati, da potrošnik, ki kupi parkirni listek, svojega avtomobila nima zavarovanega, saj za to pri upravljalcu parkirišča niso plačali zavarovanja odgovornosti, za vse primere, za katere bi bil lahko kriv upravljavec parkirišč. Potemtakem gre za zavajanje potrošnika, saj v bistvu ne ve, kaj kupi in kakšne pravice mu pripadajo v primeru poškodb njegovega parkiranega votila.
Včasih so bili poleg parkirišč še domači redarji, ki so skrbeli za red in disciplino, pa tudi še kakšno novo delovno mesto se je našlo, dandanes pa se lahko pogovarjamo samo še z okorelimi rampami in telefonskimi tajnicami ter sedaj še z modrimi črtami.
Vse te pomanjkljivosti bi lahko odpravili z boljšo organiziranostjo vseh v mestu, saj konec koncev ceno plača potrošnik, ki ima na koncu še poškodovan avto, kar povzroča tudi slabo voljo v vsem ljubem "mestu z nasmehom", ki je zaradi gospodarske stagnacije, lahko samo še na kakšnem propagandnem volilnem lističu.
Da o situaciji pri privezih in tamkajšnjih peripetijah niti ne govorimo, a zopet se od uporabnikov zahteva obvezno zavarovalno polico za plovilo, veliko vprašanje pa je, ali ima zopet isti upravljavec pristanišča sploh sklenjeno zavarovanje odgovornosti, saj je bilo na tem območju tudi že kar nekaj škod iz tega področja. Ker se medsebojno sami uporabniki niso uspeli zmeniti za popravilo plovil se zadeve enostavno niso reševale in slaba volja je še vedno v podzavesti oskodovancev.
Samo upamo lahko, da se takšne situacije ne bodo ponavljale in nam povzročale še dodatnih skrbi, saj jih je že s preživetjem vsakodnevno ravno dovolj.

Upamo, da bomo prireditvam ob letošnjem Kino Otoku ujeli vsaj kakšen sončen žarek, da bodo brez prekinitev odvrteli vsaj kakšen film. Saj vemo, da po dežju vedno posije sonce, tega pa tukaj ni nikoli manjkalo.

Le ti, spomin na mlada leta, stopi pred moja dušo enkrat živo spet;
Ti vzbudi v meni mlade sanje, pričaj slike mi nekdanje!
Anton Medved: Večer II
hahaha |  02 .06. 2016 ob  04: 29
Izolanom strga?komu pa?izolanov ni vec so izumrli.so samose albanjezi in foresti.za 10 let bo argo dimnik postau minaret dragi moji izolaljani.
magister |  01 .06. 2016 ob  23: 53
moooo komaj cakam da se nam izolanom strga
drita v čelo |  01 .06. 2016 ob  20: 52
Sem se probal zadržati, ampak, pri teh občinskih možeh je to nemogoče. Najslabše pri vseh odločitvah je to, da prihajajo iz glav ljudi, ki sploh nimajo veze z Izolo, razen, da delajo na občini. Prav enako slabo je še to, da te odločitve potrdi občinski svet, čeprav se zaveda, da s tem škodi največ Izolanom, zaradi katerih bi morali biti pri takih stvareh bolj preudarni. Po koncu Kolenčevega mandata bodo Izolanom ostali krediti, modre cone in kup poneumljenih občinskih uradnikov, on se bo pa z Unterlehterjem in Beletomn pobral v Sveti Anton, da ne rečem v Božjo mater.
@izolanka |  01 .06. 2016 ob  18: 30
če ti ne paše živet v Izoli se lahko preseliš v popotov koper.Komunali pa svetujem naj začne kasirat tudi profum jasmina okoli svojih kontejnerjev
@izolanka |  01 .06. 2016 ob  17: 29
kje v Kopru lahko parkiraš zastonj?
Izolanka |  01 .06. 2016 ob  16: 56
-3
Sej niste normalni kje vam je garaža dej prosim vas pa še pobirate. Jebemtiš v izoli gnijemo se ne premika nič,bo treba popota pripeljat v izolo za ene 2 leti da nardi revolucijo. Pa kakv je takav je vsaj je ful naredu za koper a glejte nas v izoli se posebej ti Dragi Igor kolenc si usral največ od vseh .
Komisija |  01 .06. 2016 ob  15: 56
11
V komisiji je tudi g. Andrej Jereb, lastnik Avto centra Jereb Izola... tako da bo "svoja" vozila lahko še naprej v nasprotju s predpisi parkiral po Obrtni coni, med drugim tudi ob cesti med Butan Plinom in njegovo trgovino... Občina, se vam ne zdi da bi morali tudi na tem delu ceste urediti parkirna mesta, v nasprotnem pa izvajati nadzor nad nepravilno parkiranimi vozili...
Sinji Galeb |  01 .06. 2016 ob  15: 42
Kdo so člani komisije, ki so odločali o predlogu.... Osebe ki ne živijo na lokacijah sedanjih belih con in bodočih modrih con. Ne želijo pobirati denarja? HA ha ha. Raje začnite s projekti parkirišč na lokacijah tam kjer ni parkirnih mest, po možnosti izven obalnega pasa(za pošto,...). Ni denarja ! Za prebarvat črte v modre barve in spremenit signalizacijo pa bo denar. Vse bodo plačevali občani... Ni kaj blagajna je prazna in je potrebno polnit z abonmaji in kaznimi s strani redarjev. Dejan, Bele "sindako " ma hodite lovit lastnike psov, ki nimamo vrečk za trde potrebe svojih ljubljenčkov.
He |  01 .06. 2016 ob  15: 16
To je šele začetek. Sledijo parkirišča pred bloki, samo da gredo volitve mimo.
Izolan |  01 .06. 2016 ob  14: 51
Kaj pa peške, ali bičikleta? Nikoli nisem razumel, zakaj bi morala biti parkirna mesta "zastonj". Ta zastonj pomeni financiranje iz proračuna, kamor prispevajo vsi, upokojenci, stari, mladi, študenti in drugi, tudi tisti, ki avta nimajo. Podobna zgodba s "komunalnimi privezi". Privilegiranci so dobili privez, zdaj pa mora skupnost plačevati subvencije za to, da imajo oni dostopne cene. There's no free lunch kolegi. Zgodbe, ki vam jih prodajajo socialistični lopovi so že zdavnaj passe' in se je potrebno zbuditi in razmisliti o tem, kako bomo kaj ustvarili in ne, kako bomo kaj nažicali.
ModraCona4All |  01 .06. 2016 ob  14: 04
10
banda sakramenska. da ki omogočiti večjo pretočnost...česa? avtomobilov ali denarja?