IZJEMNO ZANIMANJE ZA SLOVENSKO ISTRO: Uspešna predstavitev v Italiji

Trst

Sredi meseca so v Trstu, Veroni in Turinu pripravili t. i. workshop-e, na katerih so se sestali italijanski agenti in predstavniki slovenskih destinacij, med njimi tudi slovenska Istra.

Slovenija se je v minulih dneh predstavila italijanskim organizatorjem turističnih potovanj v sklopu treh workshopov pod imenom Roadshow, ki je plod sodelovanja treh držav (Slovenije, Avstrije in Češke). Eden od ciljev tovrstnih srečanj je namreč italijanskemu tržišču predstaviti celovito ponudbo srednjeevropske regije kot geografskega, pa tudi skupnega kulturnega prostora.

T. i. workshop-e oziroma srečanja 'ena na ena' so izvedli v Trstu, Veroni in Turini, kjer se je v sklopu slovenske Istre predstavila tudi destinacija Koper, medtem ko se je v Trstu predstavilo Turistično združenje Izola, v Veroni pa Turistično združenje Portorož. Tema srečanja je bil kulturni turizem, agente iz Furlanije, Lombardije in Piemonta pa so zanimale predvsem novosti, neodkrita doživetja, informacije o namestitvah in posebnostih. Lokalne turistične agencije so v ta namen pripravile tudi posebne turistične pakete, po katerih so tuje turistične agencije izkazale izjemno zanimanje.

V sklopu Slovenije so na workshopu sodelovali še Bled, HIT Alpinea, Park Škocjanske jame, Postojnska jama, Sava Hoteli, turistična agencija Kompas in Park vojaške zgodovine Pivka.

Deli novico: