IZBIRA JE VEČ KOT JASNA: Glas proti je glas proti uničevanju Kopra! (VIDEO)

Koper

Odločitev za razvojni koncept mesta s centralnim mestnim parkom z glasom PROTI na nedeljskem referendumu pomeni, da boste aktivno rekli PROTI nepremičninskim tajkunom, PROTI nesposobni trenutni občinski garnituri z Alešem Bržanom na čelu in paradoksalno z glasom PROTI omogočili sebi, vašim otrokom in vsem občankam in občanom Kopra možnost za gospodarski in družbeni razvoj mesta, ki bo tudi vam prinesel boljšo kvaliteto življenja.

Glas za žal pomeni le polnjenje žepov že tako bogatih posameznikov, ki imajo v cilju le svoj osebni interes in to je: Kako prodati čim več kvadratnih metrov po čim višji ceni. Pika. To je vendar vsem jasno. Kot je jasno tudi to, da bo v primeru, če Alešu Bržanu in tajkunom uspe, usoda mesta žal zapečatena.

Tajkunom je v interesu le eno. Kako še bolj napolniti globoke žepe!

Ne slepimo se, da bodo tajkuni naenkrat postali dobrodelna organizacija, ki bo z nesebično gradnjo megalomanskega betonskega kompleksa omogočila mladim in veliki večini občank in občanov Mestne občine Koper kvadrat stanovanja po 1000 evrov! Z lahkoto bi pri notarju overili in podpisali namero, da bodo to dejansko naredili, pa tega seveda niso in ne bodo naredili. Veste zakaj? Zato, ker jim je malo mar za mesto in ljudi. Zato, ker živijo le za to, da bi si še dodatno napolnili že tako globoke žepe. To vemo vsi.

Boris Popovič o Parku, stanovanjih in Mandariću. 10.10 gremo na referendum in glasujmo PROTI ‼️ Delite naprej in ozavescajte občane ????

Objavil/a Alex Marsič dne Nedelja, 03. oktober 2021

Prav tako vsi vemo, da bi občina morala biti tista, ki bi z gradnjo neprofitnih stanovanj omogočila dostopne cene nepremičnin. Pa veste, koliko kvadratnih metrov neprofitnih stanovanj je v tem mandatu ta ista Mestna občina Koper na čelu z Alešem Bržanem naredila? Odgovor je nula. Nič. Ne samo to, Bržan je pred meseci gradbeno parcelo nad Dolinsko cesto, med Mercatorjem in Hoferjem, kjer je prejšnja občinska oblast načrtovala izgradnjo neprofitnih najemniških stanovanj ter neprofitnih stanovanj za mlade in mlade družine, enostavno prodala. Uganete komu? Tajkunu Aci Kabanici. Tistemu tajkunu, ki danes na mestu, kjer naj bi stal Centralni park Koper, želi zgraditi luksuzni megalomanski stanovanjski geto za bogate Nekoprčane. Podobno sliko v Kopru že imamo, in sicer v t. i. stanovanjskem kompleksu Nocturno, v Semedelskih razgledih in Koprskih vratih nasproti sodišča, kjer so kupci stanovanj v približno 90 odstotkih, torej skoraj vsi, Nekoprčani, ki na nas Koprčanih in študentih izdatno služijo. Vse jasno?

Zakaj je glas PROTI glas PROTI uničevanju Kopra?

Zato, ker če v nedeljo zmagajo tajkuni, bo nemogoče kadarkoli in kakorkoli oživeti staro mestno jedro. Zato, ker bo območje centralnega mestnega parka nepovratno postalo spalno vikend naselje bogatih posameznikov, ki si bodo lahko privoščili nakup po vsaj 3500 evrov za kvadratni meter za najslabša stanovanja, pa naprej 4000 ali 5000 evrov in na vrhu kar 6000 evro za kvadratni meter, saj bo ta kompleks grajen kot rezidenca, v popolnosti ograjen s 24-urno recepcijo, s 24-urnim varovanjem, skupnim fitnes prostorom in wellness centrom, kar pomeni, da bodo samo stroški upravljanja, brez ostalih stroškov, na mesečni ravni višji od katerekoli najemnine, ki se zdaj plačuje v Kopru. Zelo pomemben razlog za naš glas PROTI je tudi, da bo to celotno območje mesta, o katerem govorimo na tem referendumu, vključno s Škocjanskim zatokom, dobesedno mrtvo in neuporabno za občanke in občane MOK, za naše otroke in vnuke, pa seveda tudi za obiskovalce in turiste. In to za vedno.

Mi vam ponujamo koncept razvoja mesta, oni vam ponujajo laži!

Lahko se strinjate z nami, lahko se tudi ne, a resnica je le ena. Mi želimo razvoj za vse, za Koper ter za Koprčanke in Koprčane, ne pa le za peščico že zdaj prebogatih posameznikov. Z idejnim konceptom razvoja Centralnega parka Koper, ki smo ga predstavili, želimo poudariti, da je razvoj petzvezdničnega turizma prihodnost, ki nam bo omogočila razvoj celotne Mestne občine Koper, ne le mesta, ampak, kar je tudi izredno pomembno, tudi našega prekrasnega zaledja. Mestna občina Koper je pod vodstvom Borisa Popoviča še pred 20 leti utopijo o turizmu v Kopru do popolnosti uresničila. Nihče si pred 20 leti ni predstavljal, da bo zanemarjeno pristaniško mesto nekoč privabilo toliko obiskovalcev in turistov, kot Koper in zaledje obišče danes. Mogoče se vam zdi tudi današnji koncept tega novega prebojnega idejnega načrta ter razvoja utopija in misija nemogoče, kot se je nekaterim zdela utopija tista razvojna napoved pred 20 leti. A Boris Popovič je dokazal, da zmore tudi nemogoče.

PARKA NE DAMO is Live ???? V nedeljo 10.10 glasujmo PROTI ????

Objavil/a Alex Marsič dne Sobota, 02. oktober 2021

Izbira je več kot jasna. Glas PROTI je glas skupnosti, glas vseh nas.

Glas PROTI pomeni, da bomo skupaj sooblikovali prihodnost Mestne občine Koper, ki bo vsem nam omogočila boljši standard življenja, nove kvalitetne zaposlitve in občino, na katero bomo po treh letih spet lahko ponosni prav vsi, od najstarejšega pa do najmlajšega Koprčana oz. občana MOK. 

V nedeljo gre zares, ne ostanite doma. Glasujte PROTI.

PROTI tajkunom in PROTI uničevanju Kopra!

PR - Vsebino omogoča Civilna iniciativa Parka ne damo