ISTRSKI IRONMAN ZDRUŽUJE: Vključili bodo tudi študente

Koper

Univerza na Primorskem (UP) in Univerzitetna športna zveza Primorske sta danes v Kopru podpisali pogodbo o sodelovanju pri izpeljavi polovičnega ironmana, ki se bo septembra odvil v slovenski Istri. Na ta način bodo angažirali v prvi vrsti študente, ki bodo lahko sodelovali pri tako odmevnem dogodku in hkrati pridobili dragocene izkušnje.

Univerza je pristopila k sodelovanja na prireditvi, saj podpira dogodke, ki pozitivno vplivajo na promocijo regije, zdravja in ekonomski razvoj samega prostora, je na današnji novinarski konferenci ob podpisu pogodbe povedal prorektor UP Boris Kavur. K sodelovanju jih je poleg tega pritegnilo dejstvo, da sta šport in z njim povezan marketing tudi predmet proučevanja koprske univerze.

Za generalnega sekretarja univerzitetne športne zveze Patrika Perošo je velika čast, da bodo študentom UP in vsem, ki se ukvarjajo z univerzitetnim športom, omogočili sodelovanje na tako velikem in svetovno prepoznavnem dogodku. Na ta način bodo študenti tudi pridobili dragocene izkušnje, je dodal.

Prostovoljce bodo sicer iskali predvsem na določenih tehničnih področjih, prek aplikacije, ki jo bodo zagnali v teh dneh, pa bodo študenti (in tudi ostali, ki bodo želeli pomagati kot prostovoljci) imelo možnost izbrati področje, ki jih najbolj zanima oz. na katerem bi želeli pomagati in pridobiti izkušnje.

Odziv tekmovalcev je zaenkrat zelo dober. Kot je navedel organizator prireditve Jurica Barać, pričakujejo več kot 1000 tekmovalcev. Že zdaj pa imajo potrjene tekmovalce iz več kot 55 držav, med njimi je prijavljenih kar 200 Slovencev.

Sama proga, zlasti zaradi kolesarskega dela, sicer ne sodi med lažje. Zato pa je trasa unikatna, saj poteka ob morju, preko dveh držav in po slikoviti pokrajini, je prepričan Barać. Ob tem je spomnil še na odmevnost Ironmana kot svetovno najbolj znanega triatlonskega "branda", pri čemer bo gospodarski učinek prireditve na regijo presegel pet milijonov evrov.

Deli novico:

Iride M. |  16 .05. 2018 ob  16: 58
Če hočem sem MARATONEC, lahko pa sem tudi ILIR, TRGOVEC Z ZELENJAVO ali ALBANEC, hkrati pa tudi NATURALIZIRAN SLOVENEC. LP