ISTRANA GOLJUFALA SLOVENCE: Za nelegalizirane vikende zahtevala denar, osumljenec naj bi bil vpleten tudi v umore romskih otrok

Istra

Puljska policija je v petek aretirala moška, ki sta osumljena, da sta na območju Kavrana z goljufijo terjala denar za legalizacijo nezakonitih gradenj. Med njunimi žrtvami so tudi Slovenci, ki imajo tam počitniške objekte. Policisti sumijo, da je žrtev še več, zato pozivajo vse, ki se jim je zgodilo kaj podobnega, naj to javijo na puljsko policijsko postajo.

Fotografije so simbolične. 

Osumljena sta se dvema Slovencema predstavila kot uradni osebi in od njiju zahtevala denar za legalizacijo gradenj na območju istrskega kraja Kavran. 34-letniku sta izročila ponarejene odločbe sodišča, potem ko sta od njega vzela več tisoč kun. Podoben znesek sta dobila tudi od 58-letnika, za katerega pa sta ponaredila odločbe o rušenju objekta in druge uradne dokumente.

Pri goljufiji naj bi moškima pomagala 46-letna pomočnica, ki jo bodo policisti ovadili. Goljufija z legalizacijo pa naj ne bi bila edini primer nezakonitega ravnanja osumljenega para. Glas Istre piše, da sta od novembra lani izsiljevala 68-letnika in tudi od njega pridobila več tisoč kun. Oškodovanec, ki je 66-letniku zaupal skrb za svojega psa, medtem ko je bil v tujini, je osumljencu nakazal tudi denar za operacijo živali, ki pa je sploh ni bilo.

Hrvaški mediji sicer poročajo, da je 66-letnik stari znanec policije, tako krajani Kavrana kot turisti se ga bojijo, odkar se je priselil v kraj, saj naj bi bil povezan z umori romskih otrok zaradi prodaje organov v času vojne. Kot piše Glas Istre okoli hodi s pištolo za pasom, eno naj bi imel tudi v svojem avtomobilu. Drugi osumljenec naj bi bil njegov sin.

Policija poziva morebitne žrtve goljufije

Policijska uprava Istarska poziva vse, ki so jim na Hrvaškem ponudili pomoč za legalizacijo objektov na področju Kavrana ali so od njih poskušali pridobiti denar za to, da podatke čim prej sporočijo hrvaški policiji, ki zadevo intenzivno preiskuje, so danes sporočili tudi s koprske policijske uprave.  Vsi podatki o konkretni zadevi in kontaktne številke so objavljeni na spletni strani PU Istarska.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tine |  14 .01. 2020 ob  12: 11
Da ni bil slučajno svetovalec za hortikulturo, Robert Šuc. On se ukvarja z legalizacijo svojih črnih gradenj na kmetijskem zemljišču v lasti države...