INTEREUROPA NE BO DELILA DIVIDEND: Odločanja o izstisnitvi malih delničarjev ni več na dnevnem redu

Koper

Delničarji družbe Intereuropa, ki je v več kot 80-odstotni lasti Pošte Slovenije, bodo na skupščini 27. avgusta odločali o predlogu uprave in nadzornega sveta, da bilančni dobiček v višini 7,9 milijona evrov ostane v celoti nerazporejen. Odločanja o iztisnitvi preostalih delničarjev tokrat ni na dnevnem redu.

Delničarji bodo med drugim odločali o podelitvi razrešnice upravi in nadzornemu svetu ter se seznanili s politiko prejemkov članov uprave, je razvidno iz sklica skupščine, ki je bil danes objavljen na spletni strani Ajpesa.

Skupščina je bila sprva sklicana za 14. april, a so jo takrat zaradi epidemije covida-19 preklicali. Takrat je bil na dnevnem redu tudi predlog za iztisnitev malih delničarjev.

Pošta Slovenije ima po prevzemni ponudbi, ki je trajala od 10. decembra do 13. januarja, v lasti 80,89 odstotka (68,79 odstotka navadnih in 100 odstotkov prednostnih) delnic koprskega logista, skupaj z drugimi državnimi lastniki Luko Koper in Luko Koper Inpo, Kapitalsko družbo, Slovenskim državnim holdingom, Zavarovalnico Triglav in Triglavom Re, s katerimi deluje povezano, pa delež naraste na 93,59 odstotka. Za iztisnitev so v predlogu za aprilsko skupščino za delnico ponudili 1,45 evra, enako, kot je cena znašala v prevzemni ponudbi.

Intereuropa je ob spremenjenih razmerah zaradi epidemije covida-19 v začetku meseca sprejela rebalans poslovnega načrta skupine za leto 2020. Po novem so prihodki od prodaje načrtovani v višini 139,5 milijona evrov in so tako za 31,3 milijona evrov nižji od prvotno načrtovanih. Načrtovani dobiček pred amortizacijo in davki (EBITDA) je zdaj postavljen pri 10,1 milijona evrov in je glede na predhodni poslovni načrt nižji za 2,9 milijona evrov. Skupina načrtuje čisti dobiček v višini 1,3 milijona evrov.

Skupina Intereuropa je v prvem četrtletju letos zabeležila 38,4 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je tri odstotke manj kot v enakem obdobju lani. EBITDA je bil s 3,02 milijona evrov za tri odstotke nižji kot v lanskih prvih treh mesecih, dobiček iz poslovanja (EBIT) pa se je znižal za 12 odstotkov na 1,14 milijona evrov. Čisti dobiček je upadel za 36 odstotkov na 515.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .07. 2020 ob  12: 54
Cegnarju se bo znižala plača na raven tistih iz pošte!