INŠPEKTORJI NE POPUŠČAJO: Zaprli trgovini v Luciji in Ilirski Bistrici ter izolski bencinski servis

Slovenija

Poročali smo že, da so inšpektorji v tem tednu zaprli bencinski servis OMV na območju Rakeka zaradi nepreverjanja pogoja PCT, poostren nadzor pa po vsej Sloveniji nadaljujejo tudi ta konec tedna. Tako so na območju primorskih občin včeraj že zaprli dve trgovini in bencinski servis.

Kot so inšpektorji napovedali, še najprej izvajajo poostren nadzor nad izvajanjem preverjanja pogoja PCT. Ta poteka tudi ta konec tedna, po poročanju spletnega portala Siol pa so včeraj na Primorskem zaprli dve trgovini in bencinski servis, in sicer trgovino KIK v Ilirski Bistrici, trgovino Tedi v Luciji in bencinski servis Petrol v Izoli. Vsem trem so izdali ustne odločbe do odprave nepravilnosti.

Kot je za omenjeni portal povedala tržna inšpektorica Martina Gašperlin, na vhodu pri strankah niso preverjali pogoja PCT. Na bencinskem servisu so sicer do večera zadevo že uredili in ga ponovno odprli.

Gašperlinova je ta teden povedala, da je tudi tržni inšpektorat v nadziranje izpolnjevanja pogoja PCT usmeril vse razpoložljive sile, saj je to njihova trenutna prioriteta. Inšpektorji po njenih besedah nadzirajo tudi v popoldanskih in večernih urah ter ob koncih tedna. S tem bodo nadaljevali tudi v prihodnjih tednih, je napovedala v četrtek, vse potrošnike pa pozvala, da ob prihodu v trgovino ali lokal dokazilo o izpolnjevanju pogoja PCT pripravijo že sami, saj "je zavezancem težko, ker morajo pogoj PCT preverjati".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .11. 2021 ob  14: 39
-6
@zabitalisica, ti ukrepi so zaradi vas internet zdravnikov in znanstvenikov, ne pa zaradi inšpektorjev .
Zvitalisica |  08 .11. 2021 ob  09: 04
13
Pricakujem (ne zelim, da ne bo pomote) kri, fizicno obracunavanje, iskanje domovanj inspektorjev in ostalih podrepnikov, rezanje gum.... bi bilo dobro, da preden se usedejo v avto pogledajo spodaj.... hm.... divji casi prihajajo... kdor podpira vse te ukrepe ima od njih koristi ali ne razmislja s svojo glavo ali je umsko moten... Ne vem kdo je bolj na udari virusa kot trgovke na blagajnah, pa bi res rada vedela koliko jih je umrlo zaradi te gripe....
vseved |  07 .11. 2021 ob  19: 32
-11
Najlepši, najpametnejši, naj..., sploh in oh, stojiš prav?
vseved |  07 .11. 2021 ob  19: 31
-7
@Bayliner, ne žali avstralcev in novozelandcev .
Bayliner |  07 .11. 2021 ob  19: 22
-1
Koliko kavč "strokovnjakov" , ki vsak ukrep zasovražijo ne glede na posledice. Kakšna indiferentnost do virusa in ljudi. Vsi smo na isti ladji, prej ali slej se nam bo ta vehemenca maščevala. Samo v razmislek: v Melbournu (5 mio prebivalcev) so imeli lock down, policijsko uro in ostale ukrepe 263 dni!!! In so preživeli ..... Podobno je bilo na N. Zelandiji...
vseved |  07 .11. 2021 ob  19: 09
-3
@najlepši, najpametnejši,najj sploh in oh, daj povej kje naj si preberem. Razen če je to spet zrastlo na tvojem zeljniku?
vseved |  07 .11. 2021 ob  19: 08
-2
@bella, si mogoče kdaj pomislila, da se gostinec ali pa trgovec raje odreče tvojim centom, kot pa da faše kazen?
Obala1 |  07 .11. 2021 ob  18: 42
-1
@ vseved ne bit tumbast kot vedno ( res znaš iritirat osebo ) …povedat sem preberi in boš verjel ker če ti jaz povem boš spet rekel, da ne drži …
@bella se strinjam
Eho |  07 .11. 2021 ob  17: 55
Ljudje nimajo denarja...V enem mesecu treba sedaj odšteti še dodatnih 100 evrov življenjskih stroškov za testiranje, test je 10 evrov....Vlada bi lahko komot ponudila vsaj pet brezplačnih testiranj na mesec. Po moje bi bilo že samo zaradi tega veliko maj okuženih...
Bella |  07 .11. 2021 ob  17: 47
27
Gasperlinki se žebe, ker je na proracunski sisi za razliko od podjetnikov. Hvala tem trem firmam, ker so se za trenutek uprli tej norosti, saj ce ne zadosca debel plexi pred bencinarjem, maska, dezinfekcija, samo ena dve osebe v prostoru, potem boljse, da se ubijemo vsi skupaj.
Ostalim firmam, ki molcijo in zahtevajo ausweiss, privoscim, da crknejo, ker s svojim pocetjem pripomorejo, da ta elitna gripa (ker elita 3000 ljudi sluzi)traja tako dolgo!!!

20 let tihozitja |  07 .11. 2021 ob  17: 26
Eno je zdravstvo drugo je vlada,ma ne gre ne za eno in drugo gre za ljudi.
Igrisca so ograjena in pod kljucem zato ker so bile tarca vandalizma isto smo dobili vse nepotrebne ukrepe zato ker noben ne spostuje osnovnih ukrepov da se virus nebi siru.
Tako je upali ga po glavi,mati ga je tepla in edino to razume
vseved |  07 .11. 2021 ob  17: 14
-4
Naj lepši, naj pametnrjši, naj ...,naj sploh in oh je očitno odfrčal na Japonsko !
1