IMATE ZAMISEL ZA MUZEJSKO KAVARNO? Izdelajte poslovni načrt in jim ga pošljite

Koper

Pokrajinski muzej Koper vabi javnost k podaji nezavezujočih poslovnih načrtov za odprtje in upravljanje z muzejsko kavarno. Namera vodstva muzeja je preveriti potencialni interes in konkretne zamisli glede ureditve muzejske kavarne v prostorih muzejskega lapidarija in Vrta AS za palačo Belgramoni Tacco na Kidričevi 19 v Kopru.

Zaželeno je (ni pa nujno), da poslovne načrte podajo pravne osebe, ki že delujejo na področju gostinstva in imajo interes za upravljanje omenjene kavarne.

Uprava muzeja bo predloge pregledala in z najzanimivejšimi stopila v stik za morebitno podrobnejšo opredelitev načrta. Končni izbor upravljalca bo izveden na podlagi javnega zbiranja ponudb ali drugega ustreznega in zakonitega postopka.

Kavarna bo po besedah direktorja Pokrajinskega muzeja Koper Luke Jurija dobrodošla obogatitev muzeja. "Sedaj smo v fazi, ko skušamo na čim bolj širok način pridobiti predloge in mnenja o tem, kako to dejavnost razviti, predvsem s strani, ki se profesionalno ukvarjajo s tem področjem."

Direktor muzeja ob tem poudarja, da to ni razpis za izbiro upravljavca kavarne, "ampak šele korak, s katerim bomo ugotovili, ali je kavarna tržno sploh upravičena in če je, na kakšen način: kakšen tip kavarne, kaj naj ta kavarna vključi, kako naj jo zastavimo. S tem testiramo tudi sploh zanimanje gostincev za opravljanje tovrstne dejavnosti pri nas".

Zakaj naj bi nekdo podal te predloge? "Ker bo na tak način lahko soustvaril določen koncept, katerega bo morda jutri celo upravljal," pravi Juri, ki še razkriva, da bi kavarno lahko odprli, če bo šlo vse po načrtih, v sezoni 2022.

Ponudbe sprejemajo na elektronski naslov direktor@pokrajinskimuzejkoper.si do 15. marca 2020. Celoten razpis je dostopen na spletni strani koprskega pokrajinskega muzeja.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
max |  10 .02. 2020 ob  22: 10
jaz si prav predstavljam, kavarno v antičnem stilu, z profesionalnimi natakarji v belih rokavicah in frakih, kjer bi se vrstile kulturne prireditve, kjer bi človek , ko bi prišel na čaj ali kavo , dobil bogato izbiro prigrizkov , raznoliko ponudbo denevnega časopisja, kjer bi se smetana intelektalcev srečevala in reševala svet, še najbolj zatelebljeni istran bi imel željo vstopiti in videti prvič po osnovnošolskem obisku ta veličasten muzej.
TORUS |  10 .02. 2020 ob  19: 51
In Oba lokala nasproti muzeja pa naj odprejo muzej, ali kaj?
Kaj ni dovolj, da OBI prodaja sladoled in pošta čokolade in napolitanke?
Vi ste javna ustanova _ MUZEJ!!!! in ne kavarna!!!! Ne ga srat.
Bella |  10 .02. 2020 ob  18: 28
Ha ha ha.... ta pravemu. Bi rad, da mu daš idejo zastonj, v zameno dobiš ..... Kdo ga ne bi poznal, bi ga drago plačal. Dovolj je samo pogledat "muzej" tako se namreč reče tisti stavbi na Kidričevi. In "muzealcem" tako se reče parazitom tam notri.
kokodek |  10 .02. 2020 ob  17: 57
lahko bi kuhali kafe iz cikorije