IMATE SIMPTOME COVID-19? Zdravnik razkriva tehniko dihanja, s katero jih lahko ublažite (VIDEO)

Svet

Ljudje, ki so na svoji koži občutili bolezen covid-19, ki jo povzroča novi koronavirus, so poročali, da so se na trenutke počutili nemočno. Britanski zdravnik je predstavil tehniko dihanja, za katero trdi, da lahko omili simptome.

Dr. Safaraz Munshi

Simptomi koronavirusa so lahko blagi ali zapleteni, kar je odvisno od številnih dejavnikov. Bolniki so pripovedovali o različnih stopnjah bolezni, simptomi pa so vključevali intenzivne epizode kašlja in pomanjkanje sape, saj okužba najbolj prizadene pljuča.

Dr. Safaraz Munshi, vodja nujne medicinske oskrbe v bolnišnici Queens v Veliki Britaniji, je na družbenih medijih delil tehniko dihanja, ki bi lahko ublažila simptome novega koronavirusa. Povedal je, da je to tehniko razvila njegova kolegica Sue Elliot, ki dela kot glavna medicinska sestra in to tehniko redno uporablja za paciente na oddelku za intenzivno nego.

Kako deluje ta tehnika dihanja?

1. Za začetek naredite pet globokih vdihov in vsakega zadržite za pet sekund.

2. Po šestem vdihu zadržite dih pet sekund, nato pa začnite kašljati in si pri tem pokrijte usta. Nato ponovite celoten postopek iz točke 1 in 2.

3. Naslednji korak je, da se s trebuhom uležete na posteljo in imate pod seboj blazino. V naslednjih desetih minutah dihajte globlje kot običajno. To je najpomembnejši korak, saj je večina pljuč na hrbtu, ne spredaj. Če ležite na hrbtu, zaprete več manjših dihalnih poti, kar v obdobju okužbe ni dobro, pojasnjuje dr. Munshi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija