HUDO ZASOLJENA VOŽNJA MOTORISTA PRI ČRNEM KALU: Za 1.900 evrov prometnih prekrškov

Kronika

V nedeljo ob 10.48 so policisti pri Črnem kalu ustavili 50-letnega državljana Slovenije, ki je med vožnjo z motornim kolesom storil več cestno-prometnih prekrškov, izdali so mu plačilni nalog v skupni vrednosti 1.900 evrov in 17 kazenskih točk.

Fotografije so simbolične. 

V petek so policisti posredovali v Ilirski Bistrici, kjer je 61-letna voznica z osebnim avtomobilom zapeljala čez stopalo 8-letnemu otroku, ki je nenadoma pritekel na ulico. Otroka so oskrbeli zdravstveni delavci, utrpel je zgolj lažje telesne poškodbe. O prometni nesreči bodo policisti obvestili državno tožilstvo.

Prav tako je v petek ob 14.24 34-letni moški s skuterjem vozil po pločniku in zaradi neprilagojene hitrosti trčil v betonsko oviro za umirjanje prometa ter nato padel po cestišču. Moški se je pri tem lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Tudi v Izoli je v petek okoli 19. ure prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je huje telesno poškodoval 26-letni kolesar. Policisti so ugotovili, da je 25-letni voznik pravilno pripeljal kombinirano vozilo po Industrijski cesti, ko je njega trčil 26-letnik s kolesom.

Do trčenja je prišlo zaradi vožnje kolesarja v nasprotni smeri od dovoljene. Kolesar je po trku padel po cestišču in utrpel hudo telesno poškodbo. Kolesarju so policisti zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Tudi sobota ni bila mirna. Že v zgodnjih jutranjih urah, ob 0.48, je na Beblerjevi ulici v Kopru 40-letni voznik osebnega avtomobila pri vzvratni vožnji trčil v drugo osebno vozilo. Policisti so na kraju ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0.77 mg/l. Zoper povzročitelja sledi obdolžilni predlog. Lastniku udeleženega vozila pa so policisti izdali plačilni nalog zaradi nepravilnega parkiranja.

V soboto popoldan ob 18.27 so koprski policisti obravnavali 46-letnega moškega, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na bankino in se s svojim osebnim avtomobilom prevrnil na streho. Voznik je vozil pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0.82 mg/l. V prometni nesreči se je tudi lažje telesno poškodoval. Zoper njega bo vložen obdolžilni predlog.

Do prometne nesreče z udeležbo dveh motornih koles je ob 19.20 prišlo tudi na regionalni cesti med Ribnico in Bujami. Ugotovljeno je bilo, da je državljan Italije, ki je imel na motornem kolesu še sopotnico, prav tako državljanko Italije, zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v motorno kolo, ki ga je pred njim vozil državljan Slovenije. Državljana Italije, sta se pri prometni nesreči lažje telesno poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 10.54 je v Piranu padel mopedist in se lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je 36-letni državljan Slovenije padel zaradi neprilagojene hitrosti. Z alkotestom so ugotovili tudi, da je imel v organizmu 1.01 mg/l alkohola. Zoper njega sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija