HUDO DOBRA TELOVADNICA JE V IZOLI: 55.000 evrov za OŠ Vojke Šmuc

Izola

Zmagovalka natečaja Hudo dobra telovadnica je Osnovna šola Vojke Šmuc Izola. S tem si je prislužila glavno nagrado, to je športno opremo za celostno posodobitev šolske telovadnice v vrednosti 55.000 evrov ter strokovno pomoč pri pripravi zasnove in projekta posodobitve telovadnice.

Ravnateljica šole Irena Sivka Horvat je vidno zadovoljna ob tem poudarila, da ni pomembna le pridobljena nagrada, pomembno je, da jih je projekt povezal. "Vsa Izola je dihala z nami, povezani smo bili učenci, starši in lokalna skupnost," je dejala za Kanal A.

Podžupan občine Izola Gregor Perič pa je dejal, da njihova želja ni, da bi zgolj obnovili obstoječo, pač pa radi postavili novo telovadnico.

Zmagovalki je čestitala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Hudo dobra telovadnica je projekt ljubljanske Fakultete za šport in ministrstva za izobraževanje, kot ambasadorji pa so ga podprli člani akrobatske skupine Dunking Devils. Ob posnetku, objavljenem na Youtubu, na katerem so prikazali številne vragolije v sebi lastnem slogu, so zapisali, da sta za ponašanje z nazivom Hudo dobra telovadnica ključna vizija in kreativnost.

Učenci in dijaki so v natečaju lahko sodelovali s svojimi izvirnimi videoposnetki ali kolažem fotografij, s katerim so pokazali najrazličnejše načine, na katere je mogoče uporabljati opremo športnih telovadnic. Med 167 prispelimi predlogi je izbor najboljših desetih šol opravila petčlanska žirija, ki so jo sestavljali predstavniki skupine Dunking Devils, Fakultete za šport, ministrstva za izobraževanje, podjetja Elan Inventa in oddaje Svet na Kanalu A, kjer so danes tudi slovesno razglasili zmagovalno šolo. Kot so napovedali pred natečajem, so ocenjevali pomenskost, tehnično dovršenost in estetiko videoposnetka.

Nato so šole pozvali, da na obrazcu prikažejo dejansko stanje telovadnice, štiri z najslabšimi pogoji glede na obseg športnega programa pa so prišle v veliki finale. O tem je nato odločila javnost s številom podarjenih všečkov na spletu.

Kot so že ob izboru prvih desetih sporočili z ministrstva za izobraževanje, je natečaj presegel pričakovanja tako z vidika števila prijavljenih gradiv kot njihove kakovosti, zato je bil izbor po navedbah žirije zelo težak.

Deli novico:

COOL |  07 .08. 2017 ob  13: 57
Sploh nimajo stare telovadnice
IZOLA JE NAŠA NIKOLI VAŠA !!! |  17 .06. 2017 ob  15: 14
Regionalovci so piarovci oz hlapci županov
zlorabljene ovce mafije ki nam vlada na obali
viva |  17 .06. 2017 ob  08: 54
Izola,Izolani...politična garnitura-raus!
Pietro Coppo |  16 .06. 2017 ob  11: 30
Koper zadnji Izola prva to ti pove vse o mestih in pripadnost mestu
HUDOdobra TELOvadnica |  16 .06. 2017 ob  11: 15
REZULTATI GLASOVANJA :

SE Pier Paolo Vergerio il Vecchio Capodistria
Št. glasov: 2635

Osnovna šola Bistrica ob Sotli
Št. glasov: 3168

Osnovna šola Dušana Muniha Most na Soči, Podružnična šola Šentviška Gora
Št. glasov: 7672

Osnovna šola Vojke Šmuc Izola
Št. glasov: 8991
______________________________________________________________________________
na |  16 .06. 2017 ob  10: 56
markovcu so 3, a vse brez klime, kako je lepo vroče ob proslavah v njih.
Tina |  16 .06. 2017 ob  09: 46
Dejansko je res žalostno, da učenci pridejo na take načine do telovadnice. To bi moralo biti samoumevno in ne tekmovanje kdo ima bolj uničeno telovadnico. Še bolj žalostno se mi pa zdi, da je komisija imela težko nalogo ugotoviti kdo ima slabše stanje, saj to kaže na številnočt takih situacij. :(
Sicer sem vesela, da se bodo zadeve vsaj malo izboljšale, toda zgolj za eno telovadnico - ostale po Sloveniji bodo pa očitno morale čakati na naslednja tekmovanja oz. razkazovanja bede.
Dijak |  16 .06. 2017 ob  09: 28
Igor Komac bi tega bil zelo vesel!
Ciao Igor!
Pohvale vsem sodelujočim..Bravo Izola
. |  16 .06. 2017 ob  09: 20
Sem hodil na OŠ LIvade, pa sem vseeno glasoval za Vojko Šmuc v finalu.
Super, me veseli da SMO zmagalI! =)
Pika |  16 .06. 2017 ob  07: 20
Braavvvvoooo, sem zelo srečna, da nam je uspelo.
Lokalpatriot |  16 .06. 2017 ob  07: 05
Kaj lahko ne pljuvate. To je neverjeten uspeh kolektiva OŠ katero nas je večina nas hodila in vsi dobro vemo v kakšni kondiciji je šolska telovadnica. Bravo in upam, da bodo vsaj naši vnuki enkrat dobili novo telovadnico če že mi in naši otroci nismo. Da ne pozabimo na številne uspešne športnike iz Izole.
dux |  16 .06. 2017 ob  01: 50
v kopru so vedno zadovoljni BLJAK
1