HUDA KRI V SEČI IN KOPRU: Zaradi nedostojnega vedenja padale globe in aretacija

Kronika

Včeraj ob 16.03 sta se v Seči sprla soseda. Zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru so policisti 25-letnemu moškemu izdali plačilni nalog. Ob 1.38 pa so v enem od stanovanjskih blokov v Kopru zaradi kršenja javnega reda posredovali koprski policisti. Ugotovljeno je bilo, da je na kraju vpil in se nedostojno vedel 47-letni domačin. Ker moški ni upošteval ukazov policistov, da s kršitvijo preneha, so ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu so izdali tudi plačilni nalog, so sporočili s koprske policijske uprave.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 224 klicevObravnavali so 12 prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lahkimi telesnimi poškodbami in eno, pri kateri je ena oseba izgubila življenje. Zasegli so en moped. S področja kriminalitete so obravnavali šest tatvin in vlom v poslovni prostor. Zaradi kršitev javnega reda je bilo pet intervencij.

Neznani storilec je v Senožečah preko noči vlomil v prostore podjetja in odtujil dva prenosna računalnika. Opravljen je bil ogled, sledi kazenska ovadba.

Nenavadna kraja: Si bo okrasil dom?

Na cesti za Grinjan je neznanec odtujil štiri prometne znake. Škode je za 1500 evrov. Storilca bodo policisti zaradi tatvine kazensko ovadili.

Včeraj ob 12.45 pa je v Grinjanu prišlo do trčenja med 26-letno voznico osebnega avtomobila in 49-letnim voznikom skuterja, ki se je lažje telesno poškodoval. Policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročila voznica zaradi izsiljevanja prednosti, zato so ji izdali plačilni nalog.

Zaradi nedovoljene predelave so izolski policisti 50-letnemu moškemu zasegli skuter. Z odrejenim izrednim tehničnim pregledom je bilo namreč ugotovljeno, da je presegal tovarniško dovoljeno hitrost. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Za tržnico v Kopru so popoldan koprski policisti 33-letnemu moškemu zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplja. Sledi hitri postopek z odločbo.

Ob 23.36 so policisti v Kopru ustavili 23-letnega voznika, ki je bil pozitiven na hitri test za ugotavljanje simptomov vožnje pod vplivom drog. Moškemu je bil odrejen strokovni pregled, ki ga je odklonil, zato so mu policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Policisti so na območju PU Koper v zadnjih 24 urah obravnavali 41 ilegalnih prehodov državne meje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija