HRVATICAM NA ČRNO POVEČEVALA USTNICE S HIALURONOM: "Lokalni anestetik dajala v lopi, kamor niti avta ne bi parkiral" (FOTO)

Kronika

Hrvaško pretresa škandal. Povsem nekvalificirana oseba je v Zagrebu ženskam na črno povečevala usta s hialuronskimi polnili. Tuji državljanki so zaradi neregistrirane storitve izrekli globo v skupnem znesku 17.000 kun.

Inšpektorji državnega inšpektorata so v sodelovanju s tržnimi inšpektorji, inšpektorji za delo in policijo izvedli koordiniran nadzor ženske, ki je v najeti garsonjeri v Zagrebu nudila usluge povečanja ustnic s hialuronskimi polnili.

Ker omenjene dejavnosti ni registrirala, so ji izrekli denarno kazen v višini 10.000 kun in prepoved opravljanja te dejavnosti.

Ker pred tem ni pridobila dovoljenja za prebivanje in delo oziroma potrdila o prijavi za delo na Hrvaškem, so ji zaradi kršitve zakona o tujcih izrekli dodatnih sedem tisoč kun globe.

Poleg tega so v stanovanju našli večjo količino medicinskih izdelkov neznanega izvora, med drugim hialuronska polnila, kortikosteroide in antihistaminike, ki so ji bili odvzeti in so bili namenjeni tretmajem povečanja ustnic.

"To je, ne vem, kako naj rečem, kot da bi jaz gradil nebotičnik," je za Dnevnik Nove TV dejal Miroslav Kinčl, specialist splošne medicine in plastične kirurgije.

"Torej je nevarno za zdravje, nevarno za ljudi, nevarno za gospodarstvo in predvsem potencialno smrtonosno za bolnike. Moja sestra ne sme dati lokalnega anestetika, ga pa dajo v nekakšni lopi, kamor niti avta ne bi dal noter," je opisal garsonjero, v kateri so se dogajali medicinski posegi. Ocenil je, da je tam materiala za okoli 80 tisoč evrov rubeža.

BONUS VIDEO: Obrtniki obupani zaradi vrtoglavih cen elektrike; bodo prisiljeni v dvig cen?

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija