HRVAT NA JELŠANAH POD VPLIVOM OPIATOV: V nedovoljenem stanju ujeli še voznika v Luciji in Ilirski Bistrici

Kronika

Včeraj popoldan so policisti na mejnem prehodu Jelšane kontrolirali 41-letnega državljana Hrvaške. Z njim so opravili hitri test za prepoznavo znakov, ki so posledica prepovedanih drog, ki je reagiral na opiate. Odrejen strokovni pregled je odklonil. Sledil mu je obdolžilni predlog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Fotografija je simbolična. 

V poostrenem nadzoru prometne varnosti so včeraj policisti ustavili 48 voznikov in jih preizkusili z alkotestom. V enem primeru je preizkus alkoholiziranosti 46-letni voznici osebnega avtomobila v Luciji pokazal 0,70 mg/l, v drugem primeru pa je bil pozitiven test na droge pri 29-letnemu vozniku v Ilirski Bistrici. Obema sledi obdolžilni predlog.

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 52 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 106 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo in dve z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali dva vloma, tri tatvine in dve poškodovanji tuje stvari, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije.

Na območju PU Koper so v zadnjih 24 urah obravnavali 17 ilegalnih prehodov državne meje, vse na območju Rakitovca. Vsi obravnavani migranti so bili državljani Afganistana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija