HOTELIRJI ZELO ZADRŽANI: Odpirata se še Mirta in Haliaetum v San Simonu, kaj pa ostalo?

Slovenija

Hotelirji so pri odpiranju nastanitev kljub temu, da jim to vladni odlok v omejenem obsegu omogoča z današnjim dnem, še zadržani. Novogoriška družba Hit v naslednjih dneh načrtuje le odprtje hotela Sabotin v Solkanu. Družba Sava Turizem pa odpira nekaj nastanitev v Moravskih Toplicah in Radencih.

V hotelu Sabotin z 62 sobami bodo po besedah Jureta Boltarja iz kabineta predsednika uprave Hita začeli s pripravami na odprtje v naslednjih dneh. To pa bo poleg hotela Lipa v Šempetru pri Gorici trenutno tudi edini hotel, ki ga nameravajo odpreti. Brez odprtja igralništva se hotelskih kapacitet v hotelih Park in Perla, pa tudi drugih po Sloveniji po njihovi oceni ne splača odpreti.

Šempetrsko Lipo je družba Hit ob tem odstopila v uporabo šempetrski bolnišnici. Ker je v neposredni bližini bolnišnice, je namreč primerna za počitek zdravstvenih delavcev, ki imajo dolge delavnike zaradi zdravljenja bolnikov s covidom-19.

V družbi Sava Turizem, ki upravlja s hotelskimi namestitvami po vsej državi, so se z današnjim dnem odločili odpreti hotel in prekmursko vas Ajda, apartmajsko naselje Prekmurska vas v Termah 3000 v Moravskih Toplicah ter hotel Izvir v Zdravilišču Radenci. V sredo odpirajo še hotela Haliaetum in Mirta v izolskem turističnem naselju San Simon.

Ostale nastanitve, ki jih imajo tudi v Portorožu, na Bledu in Ptuju, bodo odprli v skladu z odlokom vlade o nadaljnjih odpiranjih, predvidoma v drugi polovici maja, trenutno pa zanje že sprejemajo rezervacije.

So se pa zaradi povečanega povpraševanja po kampiranju na slovenski Obali odločili odpreti Kamp Lucija, in sicer v četrtek.

Večina mariborskih hotelov ta teden kljub praznikom za običajne goste še ne namerava odpreti vrat, pač pa bodo še naprej gostili poslovne goste in športnike. V mestnem hotelu City, ki je usmerjen predvsem v poslovne goste, tako danes in v torek še ostajajo zaprti, vrata za vse odpirajo v sredo, praznični konec tedna pa bodo spet zaprti. Od ostalih hotelov bosta goste sprejemala manjši hotel Maribor Inn, na Pohorju pa tudi tamkajšnja apartmajska vas z nekdanjim hotelom Bolfenk.

Nastanitveni obrati po vsej državi lahko danes znova sprejmejo goste, a lahko ne glede na velikost odprejo največ 30 sob. Za koriščenje nastanitve mora potrošnik predložiti negativen test na okužbo z novim koronavirusom ali pa dokazilo o prebolelosti oz. cepljenju. S tem je znova mogoče koristiti tudi turistične bone.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija