GROZLJIVKA PRI SOSEDIH: Pes pogrizel dvomesečno dojenčico

Svet

V petek okoli 14. ure je v kraju Repaš pri Đurđevcu na Hrvaškem pes pogrizel dvomesečno deklico po glavi. S hudimi poškodbami so jo sprejeli na otroški kliniki v Zagrebu, kjer so jo operirali, poročajo hrvaški mediji.

45-letni oče in 37-letna mati dojenčice imata dve psici in enega psa. Šlo naj bi za udomačene mešance. Triletni samec naj bi bil tisti, ki je napadel dojenčico. Psi naj bi bili sicer večino časa na dvorišču, v hiši pa naj bi imeli svojo sobo. Deklica naj bi se prebudila in pričela jokati, pes pa naj bi prebil zaklenjena vrata in prišel v sobo. Sumijo, da je ni želel poškodovati, temveč jo je želel odnesti staršem.

Ko so zaslišali lajež in vpitje, so starši pritekli v sobo, kjer so našli poškodovano dojenčico. Hudo poškodovano so reševalci nujne medicinske pomoči prepeljali v zagrebško bolnišnico za otroke. Kot so v bolnišnici povedali za medije, je bila dojenčica pogrižena z leve in desne strani, kar je povzročilo pok lobanje in poškodbe možganov. Dojenčica je na intenzivni negi.

Psa so odpeljali v azil, kjer bo ostal deset dni, nato pa bo inšpekcija odločila, ali ga bo potrebno evtanazirati. Pes v preteklosti ni bil agresiven, zato tamkajšnji veterinar sumi, da je napad morda posledica ljubosumja. Gre za psa, ki ni čistokrven in nima rodovnika, sumijo pa, da je mešanec z argentinsko dogo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  24 .03. 2019 ob  10: 55
Ta PAZI OŠTAR PAS na vratih - to na sodišču pomeni da si avtomatsko priznal, da si kriv če pes koga okolje.
Prognostik |  24 .03. 2019 ob  10: 49
Pa vi slikajte džukele in dojenčke in to oglašajte po fejsbuku. Sicer nikoli ne komentiram ampak si mislim: vse dokler enkrat....
vseved |  24 .03. 2019 ob  09: 35
Takim bolnikom je treba vzet otroka,starše sterilizirat, psa pa USPAVAT.