FERRARI IMA SPET SVOJEGA SCHUMACHERJA: Pogodbo z njimi je podpisal sin slavnega dirkača

Svet

Ferrari ima spet svojega Schumacherja. Konec tedna je moštvo iz Maranella potrdilo, da so v Ferrarijevo akademijo sprejeli Nemca Micka Schumacherja, sina slovitega Michaela Schumacherja, ki je s Ferrarijem osvojil pet od svojih sedmih naslovov svetovnega prvaka. Mick je z ekipo podpisal uradno pogodbo in bo v novi sezoni sodeloval na testiranjih.

Vsekakor gre tudi pri 19-letnemu Micku Schumacherju za zelo obetavnega tekmovalca, saj je lani slavil v evropskem prvenstvu formule 3, letos pa bo v formuli 2 še naprej nastopal za ekipo Prema.

"Vesel sem, da se je Ferrari odločil za sodelovanje z mano in da bo moja prihodnost v dirkalnem športu, kjer bom član Ferrari Driver Academy, rdeča," je ob podpisu pogodbe dejal Mick Schumacher, ki dodaja, da je to tudi ena od potrebnih stopnic na poti v formulo 1. "Jasno je, da ima Ferrari pomembno mesto v mojem srcu in v srcu moje družine, zato sem vesel tudi s te plati."

Za Micka Schumacherja so se pred novo sezono zelo zanimali tudi pri Mercedesu, kjer pa mu predčasno niso mogli ponuditi enakovrednih možnosti kot pri Scuderii. Nenazadnje lahko mladi Schumacher priložnost v formuli 1 dobi že letos, če ne pri Ferrariju, pa morda pri partnerskih ekipah Haas ali Sauber.

Novi vodja ekipe Ferrarija Mattia Binotto pa je dodal: "Za nekoga, kot sem jaz, ki Micka pozna vse od rojstva, je bil sprejem v Ferrarijevo akademijo tudi čustven. A svoje mesto pri nas si je pridobil z velikim talentom, človeškimi in dirkalnimi lastnostmi."

Prvi resen tekmovalni test za novo sezono je Mick Schumacher opravil že ta konec tedna v Ciudad de Mexicu, kjer je skupaj s Sebastianom Vettlom nastopil na tekmovanju dirka prvakov. V finalu sta morala Nemca priznati premoč ekipi Nordic, za katero sta dirkala Danec Tom Kristensen in Šved Johan Kristoffersson. Oče Michael Schumacher je bil v Mehiki uspešnejši, saj je skupaj s Vettlom na tem tekmovanju zmagal kar šestkrat zaporedoma (2007 - 2012).

"Spominjam sem, kako sem Michaela sam takrat opazoval z velikimi očmi in zato je bilo zame nekaj posebnega, da sem zdaj lahko tekmoval skupaj z njegovim sinom," je po tekmi povedal nekdanji štirikratni svetovni prvak v F1 Vettel.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  21 .01. 2019 ob  13: 52
MICK SCHUMACHER

Včeraj sta s Sebastianom Vettlom nastopila na ROC 2019 v Mehiki, kjer sta se ekipno uvrstila na drugo mesto, v spodnjem video posnetku, pa si lahko ogledate, kako je Mick Schumacher premagal Sebastiana Vettla. Letos mu želim veliko zmag in uspehov v Formuli 2 z ekipo Prema in da bi Ferrarrija 640 F.1. čimprej zapeljal na kakšnem petkovem treningu...
www.youtube.com/watch?v=-Rut_wCUSt0
www.youtube.com/watch?v=6wDIP-fHHMY
autosprint.corrieredellosport.it/news/formula1/2019/01/18-1899678/formula_1_ferrari_il_progetto_670_supera_i_crash_test/
autosprint.corrieredellosport.it/news/formula1/2019/01/21-1902941/formula_1_vettel_aspetta_mick_schumacher_spero_possa_correre_con_me_/