ENKRATNA PRILOŽNOST ZA OBALNE LJUBITELJE ŠAHA: Portorož bo gostil enega najpomembnejših slovenskih mednarodnih turnirjev

Piran

Portoroški Bernardin se bo za teden dni spremenil v šahovsko mesto. V soboto, 14. julija, se namreč v Grand hotelu (GH) Bernardin pričenja 12. Portorož open, eden najpomembnejših slovenskih mednarodnih turnirjev. Letos je posvečen 60-letnici znamenitega medconskega turnirja v Portorožu 1958, na katerem so med drugimi šahovskimi korifejami nastopili trije bodoči svetovni prvaki Mihail Talj, Tigran Petrosjan in Bobby Fischer.

Mihail Talj v Portorožu 1958

Doslej je na glavni turnir prijavljenih več kot sto igralcev in igralk iz 21 držav. Na seznamu je pet velemojstrov, prvo ime je slovenski šahovski reprezentant Matej Šebenik.

Matej Šebenik, prvi nosilec na letošnjem turnirju

Dogodek ima festivalske razsežnosti. Program je izjemno bogat. Vzporedno z osrednjim turnirjem bo potekal kadetski turnir za igralce/ke do 12 let. V torek, 17. julija, in četrtek, 19. julija, bosta nagradna hitropotezni in pospešeni turnir. V petek, 20. julija, ob mednarodnem dnevu šaha, bo velemojstrica Darja Kapš odigrala simultanko z udeleženci kadetskega turnirja. In našlo se bo še marsikaj zanimivega. Na vseh tekmovanjih pričakujejo nad 200 udeležencev.

Bobby Fischer med dajanjem intervjujev 1958

Turnir je enkratna priložnost za obalne ljubitelje šaha, da se pomerijo z mednarodno uveljavljenimi šahisti. Organizatorji pričakujejo velik odziv javnosti in izjemen obisk. 

Svečana otvoritev bo v soboto, 14. julija, ob 17.45 v kongresnem centru GH Bernardin. Častni pokrovitelj prireditve je predsednik Slovenije Borut Pahor.

Komentiraj

Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. Uredništvo si pridržuje pravico do izbrisa komentarjev, ki žalijo, javno spodbujajo sovraštvo, razdor ali nestrpnost, so prekomerno obsceni, oglašujejo, na kakršenkoli način kršijo zakonodajo Republike Slovenije ali huje kršijo splošne pogoje uporabe spletnega portala.

Justino |  11 .07. 2018 ob  12: 54
nimam konkurence zato bom samo gledalec,drugač me šahisti kličejo F 4 .